U bent hier

Park- en Bosloop in De Beeltjens

Westerlo
12.09.2018 - 16.08u
Door: Mark Jaspers

Al aan het trainen voor de Park- en bosloop van 27 oktober? Of ga je liever voor een langeafstandswandeling van abdij naar abdij of een geocache wandelzoektocht? Zelf geen sportief type?

'Laat je kids uitleven in het kinderbeweegdorp. Je ziet het. De mogelijkheden om actief de Park- en bosloop te beleven zijn fors uitgebreid. Dit jaar worden niet alleen lopers maar ook wandelaars, kinderen en gezinnen uitgedaagd om samen te bewegen. Naast de klassieke loopnummers en vrije loop is er ook een aantrekkelijk aanbod voor de niet-loper.

We gaan voor een totaalconcept van beweging, steeds met de nodige aandacht voor duurzaamheid en ecologie. In samenwerking met kwb, VAUDE en Wereldsolidariteit wordt de 'cleane klerencampagne' die dag opnieuw in de kijker gezet.

Een hele dag beweegplezier

'We starten vroeg dit jaar, heel vroeg', zegt Jonathan Goetvinck, sporttechnisch medewerker FALOS-SPORT+ . 'Om 6.45u worden de eerste wandelaars met de bus naar hun vertrekpunt in Postel gebracht. Van daaruit wacht hen een schitterende wandeling van 45km met tal van toeristische bezienswaardigheden om terug aan te komen in Westerlo.

De tweede groep wandelaars wordt om 10u naar Balen Hulsen gebracht om na een tocht van 25km terug aan te komen aan het vertrekpunt.

Onze Vrije Loop, met gezamenlijke start, gaat dit jaar al van start om 10u. Je kan ter plaatse beslissen hoeveel rondes van 4 kilometer je wil lopen. Van elke jogger wordt de tijd bij aankomst geregistreerd. Deze loop is bedoeld voor de recreatieve jogger die de ongerepte natuur in de vroege ochtend wil ontdekken.

Om 13u30 start het namiddagprogramma met loopnummers voor de allerkleinsten, gevolgd door de grotere afstanden tot 20km. G-sporters, al dan niet met begeleider, kunnen deelnemen.

Doorheen de dag kunnen de kids zich uitleven in het kinderbeweegdorp en is er ook een geocache verstopt op het terrein.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto