Wat is het?
'Parkdichters - Gedichten in het wandelbos' is een gedichtenwedstrijd voor alle inwoners van Heist-op-den-Berg en ver daarbuiten, georganiseerd door de bibliotheek van Heist-op-den-Berg, in samenwerking met Toerisme Heist-op-den-Berg, Boekhandel Het Voorwoord en provinciaal groendomein De Averegten.

De jury kiest drie winnaars uit de inzendingen. De gedichten van deze winnaars worden gedrukt op grote panelen in de vorm van een boomblad en permanent tentoongesteld in wandelbos De Averegten, langs een poëziewandeling die in 2018 vorm krijgt. De plaatsing is gepland voor de herfst van 2018.

De winnaars worden gehuldigd en krijgen een prijs tijdens de officiële voorstelling van de poëziewandeling in oktober 2018.

Hoe doe je mee?
Stuur je gedicht(en) op naar bma@heist-op-den-berg.be vóór 31 augustus 2018.
Vergeet niet je naam en contactgegevens (telefoonnummer en mailadres) toe te voegen.

Wat zijn de regels?
- Het gedicht moet passen binnen een of meerdere van volgende onderwerpen: het bos, de natuur, het milieu, Heist-op-den-Berg.
- Een gedicht mag maximaal 15 regels lang zijn (titel niet meegerekend).
- Een deelnemer mag maximaal twee gedichten insturen.
Kleine afwijkingen op de regels worden door de vingers gezien. Heeft je gedicht echt die 16e regel nodig? Geen enkel probleem.

Hoe worden de winnaars gekozen?
Een driekoppige jury - Bart Mariën van de bibliotheek, Gert De Bie van Het Voorwoord en Kim Van Sande van De Averegten - leest en beoordeelt de ingezonden gedichten. De jury is 100% integer en kan niet worden omgekocht.

Kan je er ook nog wat mee winnen?
Jazeker! Behalve eeuwige roem, krijgen de winnaars ook een prijs ter waarde van zo'n 40 euro.

Meer info
- Bibliotheek Heist-op-den-Berg, 015 24 57 44, bibliotheek@heist-op-den-berg.be, www.heist-op-den-berg.bibliotheek.be