U bent hier

Parkeer-zorgkaart voor medische en paramedische beroepen in gemeenten Neteland, Kasterlee en Lille

Grobbendonk | Kasterlee | Lille | Neteland
18.11.2020 - 10.46u
Door: Mark Jaspers

Op de Grobbendonkse gemeenteraad van 17/11 werd een reglement in verband met een Parkeer-Zorgkaart goedgekeurd. Vorig jaar lanceerde Nathalie Moens (Spa) deze vraag voor de gemeente Grobbendonk.

Schepen van Welzijn Martine Taelman vond dat dit systeem moest kunnen gelden voor een ruimere regio en ging met het idee aan de slag.

Zorgverstrekkers verliezen vaak tijd in de zoektocht naar een parkeerplaats. Met de Parkeer-Zorg-sticker willen we hen hierbij helpen.

"Medici en paramedici werken niet enkel in de eigen gemeente en daarom sloten de gemeenten van Neteland, Kasterlee en Lille zich ook aan", zegt Martine Taelman (GiB). Inmiddels werd het systeem al goedgekeurd op de gemeenteraad van Kasterlee, de andere gemeenten volgen in de loop van de volgende weken.

Inwoners van Grobbendonk kunnen de Parkeer-Zorg-sticker vanaf 01/01/2021 gratis afhalen op het gemeentehuis of het Sociaal Huis in de Schransstraat en duidelijk zichtbaar ophangen aan hun garagepoort of inrit.

Met deze sticker geef je toelating aan zorgverstrekkers om tijdens hun huisbezoek te parkeren voor jouw garage Zo zien zorgverstrekkers dat ze hier mogen parkeren.

De zorgverstrekkers leggen op hun beurt de Parkeer-Zorgkaart met hun contactgegevens achter de voorruit van hun wagen.

De Parkeer-Zorgkaart is alleen verkrijgbaar voor zorgverstrekkers die beschikken over een RIZIV-nummer of een erkenning door de Vlaamse gemeenschap als zorgverstrekkende. De kaart kan ook vanaf 01/01/2021 worden aangevraagd op de gemeente.

"We bieden op deze manier zorgverstrekkers extra kansen en meer tijd voor hun patiënten.", besluit Martine Taelman. (GiB)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto