U bent hier

Parket nog steeds op zoek naar moordenaar Juf Mieke uit Noorderwijk : 'Oproep'

Herentals | Neteland
13.03.2021 - 16.53u
Door: Herman Gezelle

4 maanden na de moord op zorgjuf Mieke in de Fabiolastraat Noorderwijk is er nog geen enkel spoor van de dader.

Het parket en de familie doen een extra oproep naar getuigen. 'Voor de familie is de onwetendheid over wat er precies is gebeurd extra zwaar om dragen', zegt echtgenoot Michel Peeters.  'We hopen nog antwoorden te krijgen.'

Opsporing verzocht : mannelijke dader

'Op maandag 10 november 2020 werd de 59-jarige Mieke Verlinden dood aangetroffen door haar man in hun woning gelegen in de Fabiolastraat in Noorderwijk. De dader gebruikte buitensporig geweld.

Juf Mieke werd vermoord door toebrenging van vele messsteken. De speurders tasten nog in het duister naar het motief van deze moord.

Er zijn wel enkele elementen die kunnen leiden naar de, zonder twijfel, mannelijke dader. Dit is bevestigd door DNA onderzoek.

Vermoedelijk zijn de feiten gepleegd tussen 09.00 uur en 10.34 uur. Dit kan afgebakend worden aangezien Mieke om 09.00 uur de post nog uit de brievenbus heeft gehaald en deze op de tafel lag. Op een whatsapp berichtje van 10.34 uur heeft ze niet meer gereageerd.

De dader moet aangebeld hebben en via de voordeur zijn binnengegaan.

Mieke's slippers lagen als het ware uitgeschopt in de woonkamer en een eetkamerstoel stond op een vreemde plaats. Mieke werd uiteindelijk vermoord in de keuken. Een portefeuille met geld bleef onaangeroerd op de eetkamertafel liggen.

De dader heeft zich tijdens de feiten (mogelijk) verwond waardoor ook bloed van het slachtoffer op zijn kledij kan hebben gezeten.

De speurders doen dan ook een oproep naar getuigen die in die periode iemand hebben opgemerkt met onverklaarbare verwondingen aan de hand (hoe klein ook) en/of thuis is gekomen met bebloede kledij.

Ook doen de speurders een oproep naar getuigen die mogelijks verdachte handelingen of voertuigen hebben gezien rond of in de nabijheid van de woning.

Misschien is de dader een stuk te voet gegaan en op een andere plaats in een wagen gestapt, ook het openbaar vervoer kan niet uitgesloten worden.

In de keuken werd een schoenspoor van de dader gevonden. Het gaat om een afdruk van een hele specifieke zool nl de Finnamic zool van het orthopedisch schoenenmerk, Finn Comfort.

Twee modellen voor heren hebben deze zool: de Huelva, een laag model, en de Sarasota, een hoog model.

De dader droeg vermoedelijk tijdens de feiten blauwe Latex handschoenen. Een afgescheurd stukje daarvan werd teruggevonden nabij het slachtoffer. Misschien doen deze elementen bij iemand een belletje rinkelen?

Alle informatie, elk detail, kan belangrijk zijn in het onderzoek. De speurders vragen daarom of iedereen die weet heeft van een conflict - misschien één waar Mieke zich niet zelf bewust van was, op school of ergens anders – dit te melden.'  Beelden Federale gerechtelijke politie/ en

Tips : opsporingen@police.belgium.eu of 0800/30 300 gratis nummer 24/24u

imageMeer nieuws

Grote drukte in winkelstraten en aan de kust op deze brugdag

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.05.2021 - 19.43u

VC Herentals : '2e reserveploeg krijgt vorm'

VC Herentals : '2e reserveploeg krijgt vorm'
Herentals | Neteland 14.05.2021 - 17.16u

Japanse petitie om Spelen te schrappen haalt 350.000 handtekeningen

Japanse petitie om Spelen te schrappen haalt 350.000 handtekeningen
Internationaal | Nationaal 14.05.2021 - 16.59u

G-voetbal KFC Grobbendonk krijgt extra aandacht (1)

G-voetbal KFC Grobbendonk krijgt extra aandacht (1)
Grobbendonk | Neteland | Vlaanderen 14.05.2021 - 12.40u

Brandje in achterbouw aan Dorp Olen-centrum

Neteland | Olen 14.05.2021 - 12.10u

Bobbejaanland na trage heropstart heel blij met verlengd weekend

Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 14.05.2021 - 08.41u

De Bleeker: “Europese groeiprognoses zijn hoopgevend”

Internationaal | Nationaal 14.05.2021 - 08.40u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto