Een 45-jarige onthaalmoeder van de OCMW-dienst is door het parket in Mechelen in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen. Vorig jaar stelden ouders vast dat hun kind een dijbeenbreuk had opgelopen.

Het kindje belandde in het ziekenhuis. 

De onthaalmoeder blijft er bij dat ze de baby niet heeft aangeraakt.

Het OCMW van Heist-op-den-Berg heeft de onthaalmoeder op non-actief gezet voor de duur van het onderzoek. De andere kindjes die ze onder haar hoede had zijn geplaatst bij andere onthaalouders aangesloten bij de OCMW-dienst.

Persbericht OCMW-Heist-op-den-Berg:

Enkele dagen geleden besliste het OCMW van Heist-op-den-Berg in overleg met Kind & Gezin om een onthaalouder die verbonden is aan het OCMW op non-actief te zetten. De onthaalouder had een aantal maanden geleden een kindje onder haar hoede dat in het ziekenhuis opgenomen werd met lichamelijke letsels. Net als de ouders, familie en andere personen uit de omgeving van het kind, werd ook de onthaalouder ondervraagd in het kader van het gerechtelijk onderzoek.
Als organiserend bestuur wil en moet het OCMW dit gerechtelijk onderzoek respecteren. Het kon dan ook niet anders dan voor de duur van het gerechtelijk onderzoek - in afwachting van definitieve klaarheid - de werkzaamheden van de betrokken onthaalouder te schorsen.
De onthaalouder zelf, de ouders van de kindjes die door haar opgevangen werden en de andere onthaalouders van het OCMW werden hiervan de op hoogte gebracht. Voor de kindjes werd een opvangplaats aangeboden bij een andere onthaalouder aangesloten bij het OCMW om de continuïteit van opvang te garanderen.

Het OCMW wil deze zaak op een integere manier aanpakken en het belang van het kind nadrukkelijk vooropstellen.

Het OCMW zal over deze zaak geen interpretatie of verdere informatie verstrekken en wijst voor alle informatie door naar het parket van Mechelen.