U bent hier

Parket verspreidt beelden van valse bommelder - video

Geel | Kempen regio | Neteland | Westerlo
28.05.2019 - 17.46u
Door: Herman Gezelle

Politie en parket verspreiden vanavond beelden van de man die verdacht wordt van een valse bommelding in Westerlo. Begin deze maand werden alle 6.000 leerlingen uit de scholen van Westerlo geëvacueerd.

Dat gebeurde ook in Diest en Aarschot.

Een man had aan het politiekantoor in Westerlo een dreigbriefje gehangen. Van de verdachte zijn dus beelden gemaakt met een bewakingscamera, en die worden vanavond in het opsporingsprogramma Faroek getoond.

De politie benadrukt dat het om ernstige feiten gaat. "We willen deze persoon dan ook zo snel mogelijk oppakken, want we willen dat deze feiten zich niet herhalen", klinkt het.

Hebt u meer info? Bel dan de speurders op het gratis nummer 0800/30.300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

Update : 20-tal tips

De politie heeft al een 20-tal tips gekregen over de anonieme man die een valse bommelding deed voor scholen in Diest, Aarschot en Westerlo. Begin deze maand moesten zo'n 22 000 leerlingen geëvacueerd worden uit verschillende scholen.

Voorlopig is de dader nog niet gevonden. De politie verspreidt nu verschillende camerabeelden in de hoop dat iemand de verdachte herkent. Wie tips heeft, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300.

De dader riskeert een gevangenisstraf tot twee jaar en moet waarschijnlijk ook opdraaien voor alle kosten.

(pol-foto vtm faroek)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto