Van 8 maart tot 6 april loopt een openbaar onderzoek naar het bouwproject van eigenaar RDK Bouw op de huidige parking De Schans Mol. Op verzoek van het gemeentebestuur organiseert de projectontwikkelaar op 16 maart om 20 uur in Hotel Corbie een informatieavond over zijn plannen. Alle geïnteresseerden zijn welkom. Het bouwproject omvat in totaal 42 appartementen, 4 winkels, een ondergrondse parking en tien woningen met een privétuin.

De bouwplannen van de eigenaar betekenen meteen ook dat het gemeentebestuur de parking vanaf maandag 1 juni niet langer kan laten gebruiken als gratis centrumparking.

Al meer dan vijftien jaar mag het gemeentebestuur de huidige onbebouwde percelen door bezoekers van het Centrum laten gebruiken als gratis centrumparking. Het gemeentebestuur is de eigenaar erkentelijk voor het jarenlange gratis gebruik van deze percelen.

Met een aangetekend schrijven maakte eigenaar RDK Bouw onlangs een einde aan deze overeenkomst. De parking moet volgens het schrijven ontruimd zijn tegen 30 juni 2015. Uiteraard dienen we de percelen in de oorspronkelijke staat achter te laten, wat inhoudt dat de verharding, de verlichting en tal van betonblokken tijdig moeten verdwijnen.

Daarom mag je vanaf maandag 1 juni niet meer op parking De Schans parkeren. Met de realisatie van de gratis randparking in de Rivierstraat anticipeerde het gemeentebestuur enkele jaren geleden al op het verdwijnen van deze gratis parking. Parking Rivierstraat ligt op amper 5 minuten wandelafstand.

Nieuw bouwproject

De eigenaar wenst op de huidige parking De Schans een groot project te ontwikkelen. Het project bestaat uit verschillende delen en woonblokken die aansluiten bij de Schansstraat en de Collegestraat. Daarnaast komt er een private insteekweg.

Zo bevatten de plannen tien aaneengesloten gezinswoningen met een privétuin. Verder komen er verschillende appartementsblokken waarbij het aantal woonlagen varieert van drie tot vijf. Het totale aantal appartementen komt op 42.

In de Schansstraat voorziet het bouwproject ruimte voor vier winkels. Voor de bewoners is er een grote ondergrondse parking met 99 parkeerplaatsen. Voor de winkels wordt er bovengronds een beperkt aantal parkeerplaatsen voorzien.

Geen standpunt

Het gemeentebestuur heeft zich inhoudelijk nog niet uitgesproken over de plannen. Van 8 maart tot 6 april 2015 loopt een openbaar onderzoek. Dat geeft elke geïnteresseerde de kans om het volledige projectdossier in te kijken op onze dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping, 't Getouw.

Eventuele bezwaarschriften kan je tijdens deze periode indienen via aangetekend schrijven naar college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol. Daarnaast mag je een bezwaarschrift ook mailen naar ro@gemeentemol.be. Vermeld wel duidelijk het project in je mail en je contactgegevens (naam en adres) als indiener.

Een derde optie is het persoonlijk overhandigen van je bezwaarschrift op de dienst ruimtelijke ordening. Je krijgt dan een ontvangstbewijs.

Na afloop van het openbaar onderzoek bepaalt het gemeentebestuur zijn inhoudelijk standpunt over het al dan niet verlenen van een vergunning aan het voorliggende project.

Informatieavond op 16 maart

Op verzoek van het gemeentebestuur organiseert de projectontwikkelaar op maandag 16 maart om 20 uur een informatieavond. Deze vindt plaats in Hotel Corbie en start om 20 uur. Dit moment geeft buurtbewoners en andere geïnteresseerden de kans om kennis te maken met de plannen.

Zo kan je met de nodige kennis oordelen over het project.