Jeroen Van de Water, de naaste parlementair medewerker van Yoleen Van Camp, wordt gelinkt aan het extreemrechtse Schild & Vrienden. Van de Water was militant van Vlaams Belang (hier link), en stapte in 2014 over naar N-VA. In politiek Kasterlee is hij bekend voor z'n ultra-extreme visie.

De lijsttrekker van N-VA/Open Vld Kasterlee, tevens lokale voorzitter en N-VA gemeenteraadslid in Kasterlee, voerde chatberichten met en liked racistische video's van Schild & Vrienden. (zie screenshot)

Schild & Vrienden (S&V) is een extreemrechtse Vlaams-nationalistische jongerenbeweging die werd opgericht in 2017 en naar eigen zeggen aan metapolitiek doet. Aanvankelijk ging het om een besloten Facebookgroep om neofascistische en seksistische internetmemes te delen.

De Belgische Dienst Staatsveiligheid situeert de opkomst van deze organisatie binnen een golf van identitaire bewegingen zoals Pegida of alt-right.
Verschillende leden van Schild & Vrienden die op N-VA-partijlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen stonden, stapten op of moesten opkrassen. Opmerkelijk : in Kasterlee gebeurde niets.  Het parket startte een gerechtelijk onderzoek om uit te vissen of en door wie strafbare feiten zijn gepleegd.

LinkedIn-pagina van Yoleen Van Camp en bedrog

Er is veel meer rond Jeroen Van de Water en Yoleen Van Camp.  In juli verscheen een opmerkelijk bericht op de LinkedIn-pagina van Yoleen Van Camp, federaal parlementslid en lijsttrekker voor haar partij in Herentals (zie screenshot).  Ze is trouwens ondertussen rond de Herentalse cafétogen beter bekend als de 'zelfuitgeroepen burgemeester uit Kasterlee'.

Van Camp zou met modder gegooid hebben naar (ex-)partijgenoten, maar volgens Van Camp is het bericht niet van haar hand. 'Ik zit nauwelijks op LinkedIn. Dit is het werk van mijn ex.' (zie screenshot)

Van Camp vernederend over persoon met vocale beperking

In het bericht wordt onder meer schertsend verwezen naar o.a. factieleidster Kathleen Laverge, Dominique Bellens, en vooral vernederend, met een smiley, naar Bert Hendrickx - die een vocale beperking heeft - , drie kandidaten van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die geschrapt werden.

Uit nader onderzoek binnen de naaste vriendenkring van Van Camp blijkt nu dat haar ex helemaal géén login-gegevens van haar LinkedIn-account ooit gehad heeft. 

In haar LinkedIn-bericht schrijft ze ook laatdunkend over... haar naaste parlementair medewerker Jeroen Van de Water, en nog mooier, ook over haar lijstduwer 'Wolfstee' Van Nueten.

Met veel vertoon kondigde Van Camp in de pers aan dat ze een onderzoeksrechter liet aanstellen en klacht ging indienen bij de politie. Wat blijkt ?

Bij politie en parket is géén klacht ingediend

In GVA/Nieuwsblad verklaarde ze met veel vertoon : 'Ik heb aan de politie de bewijzen overgemaakt dat ik het bericht niet kán hebben verspreid. Ik leg dus een klacht met burgerlijk partijstelling neer, rechtstreeks bij de onderzoeksrechter, mét harde bewijzen.' 

Bij de politie en parket is er tot vandaag géén klacht neergelegd.

Ook dit nog : 'Mijn ex en ik hadden geen goede verstandhouding. Hij is ook gefrustreerd dat ik hem gedumpt heb.' Uit de naaste vriendenkring van Van Camp klinkt het dat de ex haar gedumpt heeft wegens wantrouwen én bedrog. Niet andersom.

'Yoleen Van Camp bedriegt haar eigen vader en moeder, ze manipuleert trouwens iedereen rondom haar', vervolgt de anonieme bron. 'In het geheim boekte en betaalde Van Camp love-hotelkamers voor haar moeder in 2 bekende hotel-restaurants in Kasterlee. De hoteluitbaters hebben dat bevestigd.'

De moeder van Van Camp, Martine Maarten, is kandidaat op de N-VA/Open Vld-lijst in Kasterlee (plaats 23). 

Deels verbijstering bij de 2 lokale N-VA-afdelingen. Wordt vervolgd. Feiten. Facts. No mud.  

Bronnen GVA/HLN/Nieuwsblad/eigen berichtgeving. (FVV) - foto : Jeroen Van de Water en Yoleen Van Camp in betere tijden (2012).