Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Participatietraject gouden kruispunt Heist

Van gouden kruispunt naar gouden plein

Het gouden kruispunt aan de voet van ‘den berg’ is een begrip bij elke Heistenaar. Het vijfarmige kruispunt verbindt de Leopoldlei, Bergstraat, Frans Coeckelbergsstraat, Bergop en Oude Godstraat met elkaar. Het is dan ook de belangrijkste verbindings- en ontmoetingsplek middenin het centrum van Heist-op-den-Berg. Ook omdat het de plaats is waar de handels-as van de Bergstraat start en waar de academie, het cursuscentrum en tal van horecazaken zich bevinden.

Naar aanleiding van geplande riolerings- en wegvernieuwingswerken in de Oude Godstraat en enkele aangrenzende zijstraten, grijpt het lokale bestuur de kans om de inrichting en de bestemming van de Oude Godstraat en het gouden kruispunt onder de loep te nemen, samen met de inwoners.

Met dit project wil het lokale bestuur de verblijfs- en belevingskwaliteit van die zone maximaliseren, met focus op bereikbaarheid, verkeersveiligheid en toegankelijkheid. Het projectgebied biedt alvast voldoende ruimte om daarmee aan te slag te gaan.

Het project werd ingedeeld in drie grote thema’s:

  • Oude Godstraat met academie en cursuscentrum zet in op stappers en trappers
  • Van gouden kruispunt naar gouden plein aan de voet van de berg
  • Een betere centrumbeleving door een optimale centrumbereikbaarheid

Bij elk van die thema’s wil het lokale bestuur, telkens op basis van de context en de toekomstvisie, een aantal vragen voorleggen aan het brede publiek. Op die manier kunnen we bij de verdere plannen rekening houden met de voorkeuren en de bedenkingen van alle betrokken partijen.

Alle informatie over het project vind je op www.heist-op-den-berg.be/gouden-kruispunt. Inwoners die mee willen denken over de drie thema’s kunnen zich daar inschrijven om op woensdag 22 maart vanaf 19.30 uur in De Sporthal mee rond de tafel te zitten.

Wie er niet kan bijzijn, maar wel graag zijn mening geeft, kan daar tot 31 maart een online enquête invullen.

Ook organiseren we in de inkomhal van de academie nog tot en met 31 maart een Open Huis. Bezoekers leren er meer over de thema’s van het project en ze kunnen er ook de enquête op papier invullen en indienen.

Deel dit artikel