Dit najaar brengt De Bus de bib én de dienstverlening van gemeente en OCMW naar je toe.
In het atelier van busbouwer Van Hool - waar veel Heistenaren werken - stellen ze momenteel De Bus samen.
Ook de leerlingen van de afdeling Hout van het Sint-Lambertusinstituut helpen een handje bij de afwerking. Zij voorzien bijna 76 meter schabben om straks boeken, cd's, dvd's, ... op uit te stallen.

Op de opendeurdag in Sint-Lambertus afgelopen weekend had Van Hool een stand waarop meer uitleg gegeven werd over het Bus-project.

De Bus, veel meer dan een boekenplank op wielen!
In De Bus zal je veel meer vinden dan alleen boeken. Zo komt er ook een actueel aanbod van cd's en dvd's.
Je kan zowel thuis via de computer, als aan de balie in de hoofdbib of in De Bus reservaties plaatsen en aanduiden waar je je bestelling wil komen afhalen.
Het uitlenen zal vlot verlopen, want - net als in de hoofdbib – werken we in De Bus met zelfuitleenbalies en maken medewerkers tijd voor een individuele klantenbegeleiding.

Iedereen kan op De Bus ook surfen op internet. Om dit alles mogelijk te maken, zitten in De Bus natuurlijk heel veel elektriciteitsdraden. In totaal liefst zo'n 3,5 km of anders gezegd: vier keer de Bergstraat! De Bus beschikt ook over een speciale batterij die ervoor zorgt dat alle apparaten, inclusief de airco, acht uren autonoom kunnen werken.

Naast het ontlenen van boeken e.d. en surfen op internet, kan je in De Bus ook terecht voor administratieve dienstverlening van de gemeente en het OCMW. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van pmd-zakken, toeristische info, allerhande inschrijvingen of hulp bij het invullen van documenten voor gemeente of OCMW. Alles bij elkaar zal De Bus zo'n 8 ton 'aanbod' vervoeren.

De Bus zoekt nog chauffeur(s)
De Bus zal op weekdagen uitrijden en halthouden in alle kerkdorpen van Heist-op-den-Berg en aan scholen, dienstencentra en woonzorgcentra. Momenteel denkt het gemeentebestuur aan dertien stopplaatsen, waarbij per dag een tweetal haltes bediend zullen worden.
Wie interesse heeft om als chauffeur met De Bus rond te rijden, kan zich nog tot einde juni melden bij bibliothecaris Anja Gevaert via heist-op-den-berg@bibliotheek.be of 015 24 57 44.