U bent hier

Pasar wil Vlamingen rust doen vinden dankzij netwerk van vrijetijdsplekjes

Neteland | Vlaanderen
12.06.2018 - 14.00u
Door: Mark Jaspers

De vrijetijdsorganisatie Pasar roept Vlamingen op om hun 'Pak je tijd-plekjes' te delen. Pasar gaat op zoek naar de beste plekjes in Vlaanderen om tot rust te komen. De vrijetijdsorganisatie wil daarmee de 'netto vrije tijd' van de burger onder de aandacht brengen, want in onze huidige haastmaatschappij staat die zwaar onder druk.

Zo wil het ook mensen inspireren om regelmatig buitenshuis ontspanning op te zoeken en ijvert het voor meer open ruimte voor recreatie en vrije tijd. Michel Vandendriessche, gedelegeerd bestuurder Pasar: 'Wij willen dat er werk wordt gemaakt van meer openbare rustplekken, ruimere recreatieruimte en meer bos waar de inwoners ontspanning vinden.'

Vrijetijdsorganisatie Pasar lanceerde hiervoor de campagne, 'Pak je tijd-plekjes'. Zo'n plekje is een plaats die je tot rust brengt, energie geeft, verwondert of charmeert. Een bankje in de stad misschien, of een stuk heide in je buurt.

De verschillende afdelingen van Pasar hebben hun favoriete plekjes gekozen en organiseren er een activiteit zoals een wandeling, een fietstocht of een kampeerweekend. Dat resulteert in een groot netwerk van vrijetijdsplekjes- en activiteiten in Vlaanderen: er staan al een 100-tal activiteiten op de planning in 2018.

De plekjes worden verzameld op de site www.pakjetijd.be. Daarnaast roept Pasar iedereen op om hun favoriete Pak je tijd-plekjes te posten op instagram met #pakjetijdplekje.

Met deze campagne wil Pasar het belang van vrije ruimte en tijd voor recreatie benadrukken. Daarnaast ijvert de vrijetijdsorganisatie voor meer maatregelen voor trage weggebruikers zoals trage wegen en veilige fiets- en wandelwegen.

Michel Vandendriessche: 'Onze steden en gemeenten hebben nood aan trage wegen om duurzame mobiliteit te waarborgen. Zeker naar onze scholen of centra. Onze kinderen moeten veilig en wel op school aankomen. Naast die trage wegen ijveren we daarom ook voor o.a. veilige oversteekplaatsen of sneeuwvrije fietspaden.'

De Pak je tijd-campagne kadert in een bredere boodschap van Pasar. De VZW wil het belang van vrije tijd en de invulling ervan hoger op de maatschappelijke agenda plaatsen. Het is vooral duurzame ontspanning waar Pasar op hamert.

Eind vorig jaar bracht het daarom het boek 'De Herontdekking van de Tijd' uit. Hiervoor brachten ze 13 vooraanstaande denkers, waaronder Dirk De Wachter, Johan Braeckman en Ignaas Devisch, samen om hun tijdtips en inzichten te delen. Vandendriessche "Mensen zijn continu op zoek naar originele belevingen. Het liefst op exotische bestemmingen en alles moet "instagram-friendly" zijn. Maar worden we hier eigenlijk echt gelukkig van? Je stapschoenen aantrekken en gaan wandelen in eigen streek kan soms al heel voldoening geven.

De kaart met Pak je tijd-plekjes en meer informatie over o.a. het boek 'De Herontdekking van de Tijd' staat op www.pakjetijd.be.

Pasar Turnhout heeft de jachthaven van Turnhout uitgekozen als "Pak je Tijd Plekje 2018". In deze buurt word je helemaal zen aan het water. Wandelaars, fietsers en de pleziervaart halen hun hart op tijdens een tocht langt het kanaal Dessel-Schoten. Om te bekomen van al dat moois, houden ze halt in de jachthaven van Turnhout.

Op zondag 1 juli organiseert Pasar Turnhout vanaf het Pak je Tijd Plekje een schitterende fietstocht naar de Blakheide, een prachtig natuurgebied in Beerse.

Locatie:

Jachthaven Taxandria

Nieuwe Kaai

2300 Turnhout

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto