Op 3 februari verhuist het consultatiebureau van Kind en Preventie, in de volksmond beter bekend als het 'kinderheil', naar de bovenste verdieping van het oude rusthuis. "Op deze manier wordt het consultatiebureau, dat erkend is door Kind en Gezin, mee een onderdeel van Het Huis van het Kind," zo vertelt OCMW-voorzitter Kristof Welters. Dat Huis van Het Kind bestaat uit de dienst opvoedingsondersteuning en de ruilwinkel in het klooster in Heultje, en uit de drie peuterspeelpunten in Hulshout, Herselt en Westerlo. Het peuterspeelpunt van Westerlo bevond zich al enkele maanden op de bovenste verdieping van het oude rusthuis, en nu komt daar dus het consultatiebureau bij.

"Ik ben eigenlijk enorm fier op deze realisatie. Onze OCMW-site aan de Verlorenkost huisvest nu diensten die verzorging bieden aan de jongste en de oudste inwoners van Westerlo. Kind en Gezin en Kind en Preventie kunnen nu ook veel beter samenwerken met de verschillende OCMW-diensten. In onze strijd tegen kinderarmoede is dat een echt pluspunt."

"De lokalen van het oude woonzorgcentrum waar het consultatiebureau nu zal zitten, werden mooi opgefrist en ingedeeld op maat van de nieuwe bestemming. Ik wil hierbij het OCMW bedanken voor de ondersteuning en de vlotte samenwerking!" zegt Katleen Heuten, provinciaal verantwoordelijke van Kind en Preventie. "De nieuwe locatie creëert ook mogelijkheden voor samenwerking met allerhande partnerorganisaties", vervolgt Heuten. 

Het oude rusthuis is met deze verhuis helemaal herbestemd. Op het gelijkvloers organiseert het OCMW samen met Welzijnszorg Kempen de dagopvang. Ook de voedselbedeling van De Toevlucht en de voorlopige dokterswachtpost kan je er vinden. Op de eerste verdieping is de tweedehandskledingdienst en de boodschappendienst van het OCMW gehuisvest. "En op de bovenste verdieping hebben we nu het peuterspeelpunt, en het splinternieuwe consultatiebureau. De artsen, vrijwilligers en verpleegkundigen hebben er alvast zin in!" besluit OCMW-voorzitter Welters. 

Op 4 februari gaat de eerste consultatie door op de nieuwe locatie.