Op woensdag 3 april vindt de 101e editie van de Scheldeprijs (Antwerpen-Schoten) plaats. Net als vorig jaar zal het startschot gegeven worden aan het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen.

 
Omstreeks 15.10 uur passeert de koers in Grobbendonk: via Vorselaar langs de straten Hofeinde, Schransstraat, Astridplein, Bergstraat, Leopoldstraat en verder richting Viersel. Een vliegende brigade zal het peloton begeleiden en de straten slechts voor een korte periode afsluiten voor doorgaand verkeer.
 
Het gemeentebestuur voorziet vlaggen en grote foto's van oud-winnaars van de Scheldeprijs op het Astridplein. Na de passage van de koers kunnen liefhebbers hun wielerhart verwarmen in het Kempens Wielermuseum op het Astridplein, dat speciaal voor de gelegenheid reeds geopend is om 10.00 uur.
 
In het museum wordt het verhaal verteld van de grootste wielrenners die de Kempen gekend heeft. Oud-wielrenner en Grobbendonkenaar Sus Verhaegen is al jaren een fanatiek verzamelaar van relikwieën uit de wielrennerij.

Door zijn connecties in het wielermilieu slaagde hij erin een indrukwekkende verzameling op te bouwen, die hij nu ter beschikking stelt van het museum. Sus Verhaegen ontvangt de bezoekers in het museum en vertelt met plezier de verhalen achter elk van de verzamelobjecten.