U bent hier

Pater Kristiaan 'De Moeze' 90 : 'Verjaardagsfeest @ De Karmel om nooit te vergeten, op naar de 120 lentes'

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
24.08.2019 - 23.17u
Door: Herman Gezelle

Pater Kristiaan 'De Moeze' kreeg vandaag dé verrassing van z'n leven : een nooit gezien intens verjaardagsfeest @ De Karmel om nooit te vergeten.  Voor de massa scouts- en kermisvrienden was het een blij terugzien, voor anderen een emotioneel feest vol nostalgie en respect voor De Moeze. Met zo'n 250 waren ze.  Velen nog in de originele padvinders-tenue, of verkleed in pater.

Na de emotionele speech van de Moeze vol dankwoorden, gingen de andere paters rond met kelken vol drankjetons..., geen hosties bleek achteraf.  Iedereen mocht eentje drinken... een gewijde.

De kwieke Moeze blijft eeuwig jong op z'n 90.

Wat had je gedacht.  De Frank, waard van De Karmel/De Zalm, had z'n infrastructuur ter beschikking gesteld.  'Je weet dat in De Karmel destijds een erg strenge kloosterorde huisde : de haast legendarische Karmelietessen', zegt Frank Rastelli, padvinder in hart en nieren.  En geen doetje.

'De geesten van die nonnen hangen hier nog rond.  Dat voel je meteen als je binnenkomt.  Voor de Moeze doen we trouwens alles.  Zo'n toffe hebben we nog nooit gehad! Die wordt gegarandeerd 120 lentes, als 't niet méér is...', besluit Frank.

'Zoveel vrienden die vandaag met hun wensen heel diep m'n hart raken'

'Amai, ik ben blij verrast', lacht een kwieke Moeze.  'Zoveel vrienden die vandaag met hun wensen heel diep m'n hart raken. Dat doet deugd.  Ze komen uit heel Vlaanderen en van dichtbij.  De padvinders zijn eigenlijk 'deugnieten'.  Ik wist echt van niks wat er allemaal ging gebeuren. Wat een verrassing. Dank x 1.000, vrienden.'

Guy Verellen / Nnieuws ©

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto