Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patrick Engelen : "Joeri Jansen 'Puncher van het Jaar 2023', een Puncher kan een gat rap toerijden"

De Punchers
URL

Wielerclub vzw 'De Punchers' uit Herentals presenteerde vrijdagavond in De Kapel een heerlijk teerfeest vol fun voor de sportieve leden én hun ladies, de supporters van het alleréérste uur.   Een 'Puncher' is een wegrenner die snel en krachtig korte hellingen kan opsprinten (Wiki).

Je kan je geen idealer stam-locatie inbeelden voor een wielerteam bestaande uit alleen maar sympathieke én bekende ondernemers en vrije-beroepers : de historische Dé Kapel aan de Wolstraat.

Patrick Engelen: 'De Punchers verkennen tweemaal per week heel het jaar door 's lands wegen.  We zijn met 35 leden, maar dat kunnen er nog meer worden.  Het is vandaag niet de bedoeling om extra leden te werven.  We blijven alles uittesten met 'sexy sectie oefenritten' die in Nederland of Duitsland of aan onze kust (Knokke) beslecht worden.

Het idee voor de oprichting van ons punch-team ontstond 2 jaar geleden, na het afsluitingsfeestje van de 4-daagse Ronde van België voor wielertoeristen. Na dat slotfeest in Hotel De Karmel Herentals zijn we nog efkes licht doorgezakt.  Je weet hoe dat gaat. Bij onze groep wielervrienden borrelden de voorstellen over voor de oprichting van een krachtig punch-team.

Bedoeling is vooral veel fun te maken, maar we willen ook dé club van Herentals worden, onder het goedkeurend oog van Rik Van Looy.

'Een puncher is in wielertermen iemand die snel een gat kan dichtrijden.'

Ons clubembleem is een vuist.  Zo kunnen we vlot op de weg rijden, in plaats van op het fietspad. Dat scheelt een heel stuk qua veiligheid en praktische organisatie.

De eerste ritjes rond de Herentalse kerktoren zijn amper 45 kilometer lang, maar ze worden geleidelijk opgedreven naar 70 kilometer en meer. Yves Chung, bekend van het tv-programma Stukken van Mensen, zorgt voor parcourskennis en de nodige varianten in de wekelijkse ritten.

BH's en BN's binnen De Punchers

Onder de BH's (Bekende Herentalsenaren) en BN's (Bekende Netelanders) ontdek je bij De Punchers o.a. Eddy Hendrickx (H-Estate, Olivia Fund), Koen Dauwen (DAST Aannemingen & Projectontwikkeling), advocaat Philip Somers, advocaat-curator Kristof Benijts, Herman Lemmens, Wim Heylen (Heylen Group), Patrik De Cat (DECA), Filip Verbruggen (AP/ART Architecten), Yves Chung, Marc Helsen (GVA), Patrick Engelen (Innotec), en Mario Vleugels (Agora Culinair).

De Trofee van De Puncher van het Jaar 2023 ging naar ex-Olympiër Joeri Janssen.   

Foto's en vid Johan Temmerman/NNieuws/ red. Guy Verellen.

Wolstraat 27, Herentals, België

De Punchers

Deel dit artikel