U bent hier

Patrick Heremans kOsh : 'Lerarentekort, gepensioneerde leerkrachten helpen ons uit de nood'

Herentals | Neteland
18.10.2021 - 19.11u
Door: Herman Gezelle

Het lerarentekort in Vlaanderen. Er is in het begin van het schooljaar veel over gezegd en geschreven. Maar hoe staan scholen er nu voor, nu 1 september al anderhalve maand achter ons ligt?

Sommige scholen lukt het nog nét om hun lesuren te vullen, vaak met dank aan leraren die uit hun pensioen komen, leraren die (veel) overuren maken of directeurs die zelf opnieuw voor de klas gaan staan. Andere scholen moeten hun leerlingen noodgedwongen naar de studie of naar huis sturen.

kOsh Patrick Heremans : 'We doen beroep op gepensioneerde leerkrachten'

'Tegen 1 september hadden we – gelukkig – alle jobs ingevuld', zegt  Patrick Heremans, coördinerend directeur kOsh123.

'Maar kort nadien kwamen er meteen wat gaten. De collega's die uitvielen wegens ziekte ed. waren niet altijd te vervangen.

Daardoor hebben er al heel wat klassen in studie gezeten en doen we in een aantal gevallen een beroep op gepensioneerde leerkrachten die ons uit de nood willen helpen. Het loopt wel, maar extra krachten zijn zeer welkom.

Iedere leerkracht die vrij is, ook deeltijds, mag meteen contact met ons opnemen Patrick Heremans patrick.heremans@kosh.be  014-24 70 80.'

Foto : Patrick Heremans, coördinerend directeur kOsh123/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto