Pedagoog Dirk Van Damme vond gisteren op Canvas Terzake het probleem van de leerachterstand door de coronacrisis, het ideale moment om de discussie over een inkorting van de zomervakantie nu eens echt ten gronde te voeren.

Hierop kwam veel reactie vanuit de scholen.

'Alles loopt zoals het liep voor de paasvakantie', zegt Patrick Heremans, coördinerend directeur van scholengroep kOsh.

'Ook al hadden we met z'n allen natuurlijk gehoopt dat de coronacijfers een pak lager zouden gelegen hebben tegen nu en dat alle leerlingen weer zo goed als 100% naar school zouden kunnen komen, maar helaas, het loopt anders.

Ik denk persoonlijk dat het wegwerken van de leerachterstand, die er ongetwijfeld bij een pak leerlingen zal zijn, niet bereikt zal worden met het verlengen van het schooljaar met 2 weken.

Ik weet dat onze kOsh-leerkrachten allemaal hun beste beentje voorzetten om de leerlingen te begeleiden en te ondersteunen en zij doen dat al sinds het begin van de coronacrisis.

We leven ook in een jaar waar er heel veel onderwijstijd geweest is (omdat alle nevenactiviteiten door corona moesten geannuleerd worden). Ook vanuit de insteek denk ik persoonlijk dat het niet veel extra resultaat gaat opleveren wanneer de leerlingen 2 weken langer naar school moeten komen.

Ik denk dat het voor de leerlingen deugd zal doen dat ze begin juli alles even kunnen loslaten en hopelijk tegen dan zich weer kunnen ontspannen met vrienden en vriendinnen.'  Guy Verellen/Nnieuws.