Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patrick Van Gompel met ‘Zachte woorden, harde feiten’ op 7/2 voor Davidsfonds

Patrick Van Gompel

Patrick Van Gompel, bekend journalist, serveert z'n boeiende ‘Zachte woorden, harde feiten’ op uitnodiging van Davidsfonds Herentals op dinsdag 7 februari in Fonderies de la Campine (zaal Lynx), Peerdsbosstraat Herentals.  ‘Zachte woorden, harde feiten’ : een aanrader.

'Weelde. Daar startte de carrière van Kempenaar Patrick Van Gompel, één van de nestors van de Vlaamse journalistiek. Hij begon daar als lokaal correspondent. Na omzwervingen bij diverse kranten- en weekbladredacties en bij wat toen BRT2 Omroep Antwerpen heette, kiest hij in 1989 voor de startende commerciële omroep VTM.

Hij heeft het maken van TV-reportages amper onder de knie, als men hem hij hals over kop naar Rwanda stuurt voor het conflict dat zou uitmonden in een genocide. Het is het begin van een lange reeks reportages over zware conflicten in Congo, Libië, Somalië, het Midden-Oosten, Oekraïne, en ook … in Nederland bij de moord op Pim Fortuyn. Op dagen dat de wereld niet in brand stond, leverde hij binnenlands nieuws, soms ook over grote drama’s zoals de Dutroux-affaire.

Journalist Patrick Van Gompel, gepokt en gemazeld bij de commerciële omroep, vertelt zijn boeiend verhaal en verduidelijkt zijn liefde voor de journalistiek, maar gaat ook in op hoe de media vandaag werken en hoe ze zouden moeten werken. Hij houdt van kritische vragen en van debat dat die avond zal aangezwengeld worden door zijn kranten-collega Guy Tegenbos, tevens voorzitter Davidsfonds Herentals.

Vooraf inschrijven is nodig: doe dit door 8 euro te storten op rekening BE82 4132 0913 3168 van Davidsfonds-Herentals   - locatie Fonderies de la Campine (zaal Lynx), Peerdsbosstraat 1, Herentals - dinsdag 7 februari om 20u  - guy@tegenbos.be

Peerdsbosstraat 1, Herentals, België

Patrick Van Gompel

Deel dit artikel