Tijdens het verkiezingsdebat in Noorderwijk stelde Ivo Briers (Groen) aan Patrik De Cat de simpele ernstige vraag 'ondernemen wat is dat eigenlijk?'. De Cat wist niet wat hij hoorde, nodigde ThalsFM uit voor een kijk op ondernemen...

"Wist die Ivo dan echt niet waar ik voor sta?", klinkt Patrick De Cat bij aanvang van dit interview.

Patrik De Cat is zaakvoerder van Deca Packaging aan de Toekomstlaan in Herentals. Een paar honderd meter van de huidige vestiging bouwt hij een nieuwe fabriekseenheid, goed voor een investering van minstens 12 miljoen euro en de directe aanwerving van een 20-tal extra werkkrachten. Patrick:

"We zijn op korte termijn op zoek naar ploegleiders en inpakkers. Die kunnen begin volgend jaar aan de slag. Tegen het einde van het 1e kwartaal hopen we de nieuwe fabriek in gebruik te nemen."

Bij het uitdokteren van het bouwdossier stuitte hij op de spreekwoordelijke barrières van de verschillende administraties. "Er zou een klimaat moeten komen waarbij alle diensten gemobiliseerd worden om een dossier zo snel mogelijk klaar te krijgen. Diensten moeten niet zeggen dat iets niet gaat, maar direct uitleggen hoe je iets kan rechtzetten en kan aanpassen."

"Als ondernemer zorg je voor werk voor mensen in de eigen streek. Een stadsbestuur krijgt in de toekomst vanuit Vlaanderen meer mogelijkheden om ondernemersdossiers sneller af te handelen. En dat is goed voor de ondernemer maar ook voor de tewerkstelling in de regio. Door uitstekend met de bevoegde schepen samen te werken groeide ook de interesse voor de politiek."

De Cat toonde zich als ondernemer ook bewust van zijn sociale rol voor de buurtbewoners. Net zoals Eddy Hendrickx (Henco) gaf hij aan Fluxys toestemming om de nieuwe gaslijn tussen Herentals en Ham onder zijn terrein te leggen. Fluxys kan daarmee een lijn vlakbij de Molekens en Krakelaarsveld vermijden. Ook dat is ondernemen.

Wanneer hij zondag verkozen wordt dan wil Patrick De Cat vanaf maandag 15 oktober de juiste man op de juiste plaats zetten om dossiers voor de Herentalse ondernemers uit te werken.  Benieuwd.