Je kent Paul Herygers ongetwijfeld als cocommentator van Michel Wuyts, maar wist je ook dat de oud-wereldkampioen veldrijden in het gewone leven magazijnbeheerder is bij Sport Vlaanderen Herentals?

Als we Paul Herygers treffen aan de Vorselaarsebaan, is hij druk in de weer met het uitdelen van helmen aan een bende jonge BMX'ers.  De scholieren lijken niet te beseffen dat ze worden geholpen door een oud-wereldkampioen. Dus geeft turnmeester Peeters een korte uitleg.

Paul zelf is meer bezig met het welzijn van de jonge gasten. Hij keurt nog enkele helmen voor ze op hun BMX springen.  "Overdag moet je mij niet proberen lastig te vallen.  Vooral de fietsen hebben veel aandacht nodig', vertrouwt Paul ons toe. 'We hebben BMX'en, cyclocrossfietsen en kregen pas nog een nieuwe lading mountainbikes. Ik doe alles even graag, anders kan je dit tempo niet volhouden.'

'Maar in dit magazijn hebben we alles. Je hebt niet veel nodig om kinderen gelukkig te maken. Kijk maar naar dit: indoor golf, een spel met plakballetjes. Dat is heel populair.'

Of Paul zelf ooit aan het sporten gaat in de sporthal? 'Nooit. Vanaf het moment dat iets mag, is het niet leuk meer. Ik heb ook een jachtig leven. Als het hier voorbij is, wacht er elders wel een andere taak.  Mensen kennen mij van het veldrijden, maar wat ze niet zien, is dat ik ook weekends moet kloppen.

Als het Gordel is, of een korfbalkampioenschap, dan word ik hier verwacht. Met die extra uren kan ik het me permitteren om tijdens de week iets als Putte-Kapellen op de motor te doen. 

Overdag moet je mij dus niet proberen lastig te vallen. Ook omdat hier op de Vorselaarsebaan heel slechte GSM-ontvangst is.'

Paul Herygers lijkt altijd opgewekt door het leven te gaan. Maar heeft hij ook een donkere kant?  'Daar zeg je negen keer goede dingen, maar krijg je commentaar op je 10e uitspraak. Dat neem ik dan wel mee naar huis. Desondanks zeg ik steeds meer mijn gedacht.' (VRTNWS)