U bent hier

Paulides-Douwen stranden in kwartfinale beachvolley Ieper

Heist op den Berg
15.06.2017 - 21.19u
Door: Peter Caers

Het voorbije weekend werd de 6de manche van het BK beachvolleybal onder een stralende zon afgewerkt op de Grote Markt in Ieper. Joppe Paulides en Bob Douwen konden niet profiteren van de afwezigheid van de Belgische kampioenen Koekelkoren - Van Walle om nog eens te stunten.

In hun eerste wedstrijd van de dag moesten ze het opnemen tegen Jelle Sinesael en Stef Engels, een team dat er al enkele weken op rij in slaagt om zich te plaatsen voor de grand slam op zondag. Joppe en Bob bouwden in de eerste sets een vroege voorsprong op en wonnen met 14-21. In de 2de set zorgden een combinatie van opslagmissers en te veel persoonlijke fouten bij Paulides - Douwen ervoor dat Jelle en Stef beter in de match kwamen en viel de beslissing pas op het einde. Joppe ne Bob hielden het hoofd koel en wonnen met 18-21.

In de 2de wedstrijd kregen ze hun Kinebeachbrothers Jens Christiaens - Lienert Coosemans als tegenstanders : een ervaren duo tegen wie het nooit gemakkelijk spelen is. De 1ste set werd makkelijk en overtuigend gewonnen door Joppe en Bob met 11-21. Vanaf de 2de set schoten Jens en Lienert uit de startblokken en brachten in geen tijd de bordjes in evenwicht. We kregen nog een spannende tiebreak te zien maar Bob en Joppe moesten uiteindelijk toch het onderspit delven tegen Christiaens - Coosemans met 15-12 en verloren met 2-1.

In de kwartfinale tegen Pirali-Nuyten gooide de wind roet in het eten en werd duidelijk dat er voor Bob en Joppe nog werk aan de winkel is. Het matig niveau van de dag werd ook in deze wedstrijd doorgetrokken. In de 1e set lukte niets en Yannick en Oscar speelden hen van het kastje naar de muur. In de 2de set konden ze zich herpakken en wonnen met 21-16. In de tiebreak kregen we aanvankelijk een gelijkopgaande wedstrijd maar Piralli - Nuyten waren iets beter bij de les. Paulides - Douwen strandden in de kwartfinales en hebben nu 2 weken tijd om zich voor te bereiden op de volgende manche in Sint - Niklaas.

Resultaten in cijfers

Resultaten van Paulides - Douwen op de 6de manche van het BK beachvolleybal 2017 :

Sinnesael Jelle - Engels Stef Paulides Joppe - Douwen Bob 14-21 18-21
0-2
Christiaens Jens - Cosemans Lienert Paulides Joppe - Douwen Bob 11-21 21-15 15-12 2-1
Paulides Joppe - Douwen Bob Pirali Yannick - Nuijten Oscar

foto: archief nnieuws.be

verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto