Afgelopen weekend werd op het Sint-Pietersplein in Gent de 2e BKmanche beachvolleybal georganiseerd. Joppe Paulides en Bob Douwen die sinds enkele weken een nieuw beachteam vormen zorgden voor de stunt van de dag door de regerende Belgische kampioenen Dries Koekelkoren en Tom Van Walle te verslaan in een superspannende finale.

Ze begonnen hun dag tegen Maarten Deroey en Pieter Baeck die zich via de kwalificaties op zaterdag geplaatst hadden. De eerste set ging het vrij makkelijk en wonnen Joppe en Bob met 21-16. Ook in de 2de set liepen Joppe en Bob direct een 10-4 uit maar Maarten Deroey en Pieter Baeck vochten terug en brachten bij 12 heel even de bordjes in evenwicht.

Het duo Paulides - Douwen slaagde er echter in om terug een kleine kloof te maken en gaf Maarten en Pieter niet meer de kans om bij te komen. Het was zeker geen makkelijke maar wel een verdiende overwinning.

Nadien moesten Bob en Joppe het opnemen tegen Piralli - Nuyten, een duo dat al enkele jaren meedraait in het Belgisch beachcircuit. Zij hadden blijkbaar een iets mindere dag en konden geen weerwerk bieden aan de listige 2de handsballen van Bob en zagen hun aanvallen telkens weer stranden in het blok van Joppe. Ze moesten lijdzaam toezien hoe ze met zware 21-15 en 21-14 cijfers naar de plaatsingswedstrijden voor 9-12e plaats werden doorverwezen.

Bob en Joppe werden zo 1ste in hun poule en kwamen in de kwartfinale uit tegen de 2de uit de Areeks : het Kinebeachteam Jens Christiaens - Lienert Coosemans. Paulides - Douwen kwam nooit echt in de problemen en won met 15-1 en 17-21.

Dankzij deze derde overwinning van de dag stootte Paulides - Douwen voor de 2de keer op rij door naar de halve finales. Daar wachtte hen met Aljosa Urnaut en Dennis Deroey , net als vorige week in Brussel, een absolute topploeg. Deze keer lieten Bob en Joppe zich niet verschalken en stuurden Dennis en Aljosa met 21-15 en 23-21 naar huis en plaatsten zich zo voor de finale.

Daarin wilden ze vooral een goede prestatie neerzetten tegen de regerende Belgische kampioenen Dries Koekelkoren en Tom Van Walle die al een hele tijd ongeslagen meedraaien in het BK beachvolleycircuit. Bob en Joppe vochten voor elk punt en speelden heel geconcentreerd en maakten het Dries en Tom heel moeilijk. De eerste set wonnen ze vrij makkelijk met 21-16.

Dries en Tom kwamen in de 2de set pas in hun eigen ritme en wonnen verdiend met 14-21. We kregen heel spannende wedstrijdfases met aan beide kanten krachtige aanvallen en prachtig verdedigingswerk waar het talrijk aanwezige publiek voluit van kon genieten. In de tiebreak kregen we een heel gelijk opgaande wedstrijd en gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe.

Bob en Joppe slaagden er in om 3 matchballen onschadelijk te maken en in een adembenemende slotfase trekken ze uiteindelijk toch het laken naar zich toe en winnen oververdiend met 18-16. Een stunt van formaat waar ze nog wel even van zullen nagenieten.

Hierna nog de door hen behaalde resultaten in de 2de BKmanche op een rij :

POULEWEDSTRIJDEN

Paulides Joppe - Douwen Bob Baeck Pieter – Maarten Deroey 21-16 21-19 2-0
Paulides Joppe - Douwen Bob Pirali Yannick - Nuijten Oscar 21-15 21-14
2-0
KWARTFINALE :

Christiaens Jens - Cosemans Lienert Paulides Joppe – Douwen Bob 15-21 17-21
0-2
½ FINALE

Paulides Joppe - Douwen Bob Urnaut Aljosa – Deroey Dennis 21-15 23-21
2-0
FINALE

Koekelkoren Dries – Van Walle Tom Paulides Joppe – Douwen Bob 16-21 21-14 16-18 1-2

Volgend weekend slaat de beachkaravaan zijn tenten op in Hechtel Eksel maar daar zullen Bob en Joppe niet aanwezig zijn wegens andere verplichtingen. Op de 4de manche in Kortrijk op 27-28 mei zijn ze terug van de partij. Ze zullen daar zeker proberen om het resultaat van vandaag te evenaren.

Verslag: Annemie Daems/Nnieuws.be