U bent hier

Peer Stoet mobieler dan ooit : 200 jaar garantie

Herentals | Herenthout
26.01.2018 - 16.10u
Door: Jens Nnieuws Jens

In de ateliers van kOsh Campus Scheppersstraat werd het rieten geraamte van Peer Stoet, de Herenthoutse carnavalsreus, vervangen door aluminium.  Yarne Helsen en Ben Verstappen van kOsh 6LC (lasconstructie) kweten zich vakkundig van hun taak.

'We hebben er in totaal 80 uren aan gewerkt', zeggen ze. 'Het was uiteraard een hele uitdaging, maar het is perfect verlopen. We gaan binnenkort zeker naar stoet kijken, want we kregen vrijkaarten.' Leerkracht Luc Biesemans is tevreden over het geleverde werk. 'De jongens leerden enkele nieuwe technieken, zoals werken met de walsmachine.'

De oude rieten constructie woog 12 kg, maar de nieuwe uit aluminium weegt zo'n 20 kg. 'De extra kilo's maken de reus wel wat zwaarder, maar hij is nu een stuk stabieler, sowieso steviger en... hij loopt nu op wieltjes', lacht leerkracht Peter Van Hove.

'Het is heel proper en goed gemaakt, prachtig. Geweldige reclame voor de stoet en voor de school. We kleden hem nog tot in de details aan', verzekert de Herenthoutse carnavalskeizer Jozef II (Raeymaekers), die de reus vanmorgen met enkele stoetcollega's kwam ophalen.

'Peer Stoet doet de opening, het begin van de stoet.  We strooien dan ook een massa confetti. Deze Peer Stoet gaat zeker nog 200 jaar mee. Garantie. We kunnen hem met fierheid overdragen aan de volgende generaties. We zijn kOsh héél dankbaar.'

Peer Stoet is te bewonderen op de zondagen 11 en 18 februari tijdens de Herenthoutse carnavalstoet.  Een aanrader.  In mei komt Peer nog eens terug naar Herentals voor open dag op de campus Scheppersstraat.

Redactie en foto's Britt Huybers/NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto