Om carnaval niet opnieuw geruisloos te laten voorbijgaan, organiseert de Herenthoutse Karnavalvereniging Peer Stoet een gesloten alternatief voor haar leden op zondag 27 februari.

De deelnemers stappen in een gezamenlijke optocht onder politiebegeleiding doorheen het centrum van Herenthout.

'De optocht vertrekt om 14.30u en gaat over een deel van het normale parcours: Zwanenberg – Molenstraat – Leopoldstraat – Vonckstraat – Markt – Jodenstraat – van Reynegomlaan – Nijlense Steenweg – Botermarkt – Markt – Molenstraat – Zwanenberg. Het einde van de optocht is voorzien om 15.30u op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool Klim-op.

Het is niet toegestaan om als niet-deelnemer van de stoet mee te lopen in de optocht. De speelplaats van Gemeenteschool Klim-op is enkel toegankelijk voor ingeschreven leden. Zij moeten een geldig Covid Safe Ticket voorleggen om toegang te krijgen.

Het parcours van de stoet wordt niet afgesloten maar zorgt wel voor een moeilijke doorgang van het centrum. Op maandag 28 februari organiseren verschillende horecazaken een verkleed bal waardoor ook dan een moeilijke doorgang van het centrum mogelijk is.

De dorpskern is sowieso afgesloten wegens de stoetkermis die doorgaat van zondag 27 februari tot en met dinsdag 1 maart, en op zondag 6 maart. Dit telkens van 13u00 tot 23u00.

Gemeente Herenthout raadt aan een mondmasker te dragen wanneer de social distance niet gegarandeerd kan worden. Enige voorzichtigheid is sowieso geboden in het centrum en de omliggende horecazaken.'  Foto NNieuws/Johan Temmerman.