Carnaval minnend Herenthout is in diepe rouw. Vrijdagavond raakte het overlijden bekend van Wim Beirinckx, de gewezen secretaris en protagonist van de vereniging Peer Stoet. "Zijn verdiensten voor onze vereniging kunnen onmogelijk overschat worden", meldt Peer Stoet vzw.

Na een korte carrière als stoeter volgde Wim eind maart '87 Jef Van Beylen op als secretaris. Door zijn toedoen houdt H.K. Peer Stoet op een feitelijke vereniging te zijn, de afkorting vzw wordt vanaf jubileumjaar 1992 toegevoegd aan de officiële naam.

Wim was in datzelfde jaar ook de drijvende kracht achter de brochure die de 100-jarige stoetgeschiedenis uit de doeken doet. Nog later werd de informele boekhouding van bierkaartjes, losse krabbels en andere post-its uitgewuifd: eindelijk had Peer Stoet ook een btw-nummer. In de aanloop naar het 121-jarig bestaan – 11 X 11 – puzzelde Beirinckx een feestprogramma bij elkaar om 'driewerf alaaf' tegen te zeggen.

Wanneer hij als secretaris werd opgevolgd door Rudolf Dieltjens werd Wim actief lid van de PPP-groep, die zich o. a. bezighoudt met de Stoetmicroob en de contacten met de pers. Wim bleef gedreven, tot zijn gezondheid het plots niet meer toeliet.

"Zijn laatste vergadering ligt schijnbaar nog maar net achter ons, zijn heengaan treft ons dan ook als een donderslag bij heldere hemel", besluiten de Stoeters. Wim Beirinckx is 72 geworden.