Peeters Govers in Gierle heeft de aantrekkelijkste groente- en fruitrayon van de zelfstandige supermarkten in Vlaanderen en kreeg vanmorgen de titel van De Groentevakman 2013.

De wedstrijd De Groentevakman is ontstaan uit de ervaringen van groentetelers. Zij krijgen zeer hoge kwaliteitsstandaarden opgelegd om te mogen leveren maar zien spijtig genoeg nog al te vaak dat de presentatie, zorg en versheid in de groente- en fruitrayon nog flink beter kunnen.

Door de vakmannen en -vrouwen die wél veel zorg besteden aan hun producten in de bloemetjes te zetten, hopen de groentetelers de hele distributiesector te stimuleren nog meer werk te maken van een goede kwaliteitsbewaking.

De Groentevakman is een gezamenlijk initiatief van Flandria, All Day Long, Cera, Boerenbond, Unizo en de Provinciale Landbouwkamer van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Het is de eerste maal dat deze wedstrijd wordt georganiseerd.

De jury, bestaande uit vakmensen en Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch, beoordeelde de inschrijvingen op papier en ter plaatse en overliep daarbij een hele reeks criteria. Per provincie werd 1 laureaat gekozen. Dit waren:

Peeters-Govers in Gierle
Peeters Govers is reeds jaren een begrip in de streek. Bij het binnenkomen vindt de klant meteen groente- en fruiteilanden vooraan in de winkel met enkel verse producten van topkwaliteit. De jury loofde de aangename sfeer, de netheid en de aandacht voor seizoensartikelen. Claudia Allemeersch: “Ik waande mij op een groente- en fruitmarkt”.