U bent hier

Perenboom als hart onder de riem voor de Merode Ondernemers

Provincie Antwerpen | Westerlo
20.11.2020 - 17.28u
Door: Lex Verellen

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer ontvangen alle erkende de Merode Ondernemers een Doyenne de Merode.

Dat is een perenboom met een sterke groeikracht. Vzw de Merode, die de gebiedsontwikkeling in het Merodegebied coördineert, wil de ondernemers daarmee een symbolisch hart onder de riem steken. Allemaal voelen zij immers de gevolgen van de coronacrisis.

Het Merodegebied dankt haar naam aan de adellijke familie de Merode. Het strekt zich uit over 3 provincies (Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant) en omvat 9 gemeenten (Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo).

Typische elementen voor deze regio zijn natuur, erfgoed, landbouw, stilte,... Ondernemers die zich engageren om deze kernwaarden actief mee uit te dragen kunnen erkend worden als 'de Merode Ondernemer'.

"Afhankelijk van hun activiteit treft de coronacrisis elk van onze leden," stelt Dominique Brokken van brasserie Westelhof uit Westerlo, de voorzitter van de Merode Ondernemers.

"Horecazaken zijn gesloten, in de B&B's moeten de gasten op hun kamer ontbijten, hoevewinkels zijn coronaveilig ingericht, er mogen geen evenementen worden georganiseerd, enzovoort."

"Net nu meer mensen dan ooit in het Merodegebied de natuur en de open ruimte komen opzoeken, komt zoiets dubbel hard aan," bevestigt Kathleen Helsen, de voorzitster van vzw de Merode en als gedeputeerde bevoegd voor het gebiedsgericht beleid in de Merode.

"Toch ervaren wij bij de ondernemers veel begrip en solidariteit. Zij leveren een grote bijdrage aan de gezondheid en het algemeen belang. Dat vinden we zeer bewonderenswaardig en daarom willen wij hen een hart onder de riem steken."

Dat gebeurt in de vorm van een Doyenne de Merode, een perenboom die bekend staat om zijn groeikracht. Alle erkende leden van de Merode Ondernemers krijgen er zo eentje aan huis geleverd. Voorzitter Brokken ontving vanochtend het eerste exemplaar.

“Vandaag gaan we allemaal door een moeilijke tijd. Maar het is de bedoeling dat we straks de vruchten kunnen plukken van de inspanningen die we nu leveren. Het blijft dan ook niet bij deze symbolische actie.

Volgend jaar gaan we onze werking in het Merodegebied nog versterken. Daarbij komt er onder andere een rechtstreeks aanspreekpunt voor de ondernemers,” besluit gedeputeerde Kathleen Helsen.

imageMeer nieuws

Alaphilippe: "Boegeroep Belgische fans motiveerde me nog meer" - Van Aert 11e

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 18.02u

Leuven blikt terug op fantastisch WK wielrennen: "Een groot volksfeest"

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 18.01u

Mensenzee langs parcours moedigt renners aan: "Als er maar een Belg wint"

Internationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 12.35u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 25.09.2021 - 22.23u

Ook alle 65-plussers kunnen derde coronaprik krijgen in ons land

 Ook alle 65-plussers kunnen derde coronaprik krijgen in ons land
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.09.2021 - 13.55u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto