U bent hier

Permanent lichtkunstwerk in schooltuin 't Klavertje herdenkt juf Mieke Noorderwijk

Herentals
18.10.2021 - 14.48u
Door: Herman Gezelle

Enkele Noorderwijkse verenigingen organiseren op 10 november om 18u opnieuw een lichtjeswandeling 'Lichtjes voor juf Mieke' ter nagedachtenis van de vermoorde Mieke Verlinden. Net voor haar school 't Klavertje komt een permanent kunstwerk.

Noorderwijk blijft in de ban van deze raadselachtige moord.  Tot vandaag is de dader nog niet gevonden, alhoewel het parket 100-en DNA-testen van Noorderwijkse mannen heeft onderzocht.  Het is op 10 november precies één jaar geleden dat zorgjuf Mieke Verlinden in haar woning in de Fabiolastraat om het leven werd gebracht.

'Laten we samen licht maken om samen deze duisternis te verwerken', zeggen de organisatoren.  'Aan onze school zullen er ook kaarsjes geplaatst worden en zal er een lichtsculptuur van de hand van onze Noorderwijkse kunstenaar Peter Snijder, mee voor licht zorgen.' Er zijn al meer dan 400 mensen die gaan deelnemen.

Haar school 't Klavertje roept de inwoners van Noorderwijk op om die avond buiten een kaars te ontsteken.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto