De genodigden aan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het OCMW en het AZ Herentals in cc 't Schaliken moesten vrijdagavond door een groene haag van boze ACV-militanten. Die protesteerden tegen een besparingsplan dat de directie het personeel wil opleggen. Dat personeel vraagt een evenwaardige inspanning van de geneesheren én directieleden.

Tijdens de toespraak van OCMW-voorzitter Fons Michiels draaiden de actievoerders zich om en toonden ze de spreker hun rug. Z'n toespraak was bijna niet meer verstaanbaar door het rumoer.  De 'grappige' interventies van actrice Lea Witvouwen gingen de mist in.

De vakbond LBC-NVK stelt dat ze op de vorige personeelsvergadering geen transparante cijfers kregen. Wel moet er dit jaar op een bedrag van 90 miljoen liefst 1.5 miljoen bespaard worden. In 2015 moet er 2 miljoen euro bespaard worden. Tegen de vergadering van 15 januari willen ze van de directie duidelijke cijfers en willen ze ook weten wat elk personeelslid in het ziekenhuis verdient. Anders heeft praten geen zin en volgen er nog meer acties.

Volgens de vakbondsmilitanten is het duidelijk : 'De voorbije jaren is er heel wat gebouwd in het ziekenhuis. De overheid draait nu de subsidiekraan dicht en het ziekenhuis geraakt in de problemen. Dus wordt er maar bespaard op de kap van het personeel.'

Onrust bij 694 mensen in AZ Herentals.

Volgens OCMW-voorzitter Fons Michiels is er nog niets concreet vastgelegd qua besparingen. Wel staat vast dat er geen naakte ontslagen komen.  Er werken 694 mensen in het AZ Herentals.  Op de recente personeelsvergadering waren er 300 aanwezig.

In de wandelgangen werd er vrijdagavond gefluisterd dat dit omwille van de besparingen wel eens de laatste nieuwjaarsreceptie zou kunnen zijn.