U bent hier

Personeel van sigarenfabriek in Westerlo ongerust over Deense overname (2)

Westerlo
16.09.2019 - 18.04u
Door: Mark Jaspers

De bijna 300 werknemers van de fabriek van Royal Agio Cigars in Westerlo zijn verontrust over hun toekomst, nadat aangekondigd is dat het bedrijf wordt overgenomen door het Deense Scandinavian Tobacco Group (STG).

Dat zegt de socialistische vakbond ABVV maandag. "Er is vrees dat de fabriek zal worden samengevoegd met de STG-vestiging in Lummen."

Maandag werd bekendgemaakt dat Scandinavian Tobacco Group een principeakkoord heeft bereikt om het Nederlandse familiebedrijf Royal Agio Cigars over te nemen.

In Westerlo heeft het bedrijf een fabriek waar machinaal sigaren worden gemaakt en verpakt.

Het nieuws zorgt voor ongerustheid bij de iets minder dan 300 werknemers in Westerlo, zegt Rudy Molenberghs, voorzitter van de Algemene Centrale van het ABVV Mechelen-Kempen. "Niet ver van Westerlo, in Lummen, heeft STG al een vestiging. En het bedrijf heeft een reputatie om bedrijven over te nemen en daarna de sites samen te voegen.

"Zo is de fabriek in Lummen een samenraapsel van onder andere de fabrieken van Henri Wintermans Cigars in Geel en Leuven, en de Swedish Match-fabriek in Houthalen.

In STG Lummen - de enige fabriek van het bedrijf in ons land - werken zowat 475 mensen.

Dinsdag volgt een officiële ondernemingsraad en in de komende dagen en weken trachten de vakbonden samen te zitten met het bestuur van zowel Agio als STG. "Het belangrijkste nu is om het personeel duidelijkheid te verschaffen", zegt Molenberghs. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto