Tijdens de week van de zorg viert het jonge bedrijf een mijlpaal: meer dan 1200 freelance zorgverleners lossen sinds juli 2021 acuut personeelstekort op in de zorg via ClickCare.

ClickCare is een digitaal platform dat zelfstandige zorgverleners 24/7 matcht met zorginstellingen, om knelpunten in de zorg supersnel en efficiënt opgelost te krijgen.

ClickCare is géén interimkantoor maar een innovatieve en unieke aanvulling op deze reeds bestaande diensten.

Oprichtster Hanna Goemans, verpleegkundige en master gezondheidswetenschappen, ondervond zelf dat ze als freelancer veel tijd moest spenderen aan het zoeken naar gepaste jobs, met heel wat administratieve rompslomp zat en vaak moest werken tegen te lage vergoedingen.

Anderzijds vinden ook zorginstellingen vaak niet tijdig het nodige personeel. Dankzij ClickCare kunnen freelance zorgverleners 24/7 rechtstreeks ingaan op de jobs van zorginstellingen waardoor beschikbare zorguren zo snel en efficiënt mogelijk kunnen worden ingevuld.

Uniek aan het model van ClickCare is dat de zorginstelling het uurtarief van de zorgverlener bepaalt.

Op deze manier ontstaat er een organische balans tussen vraag en aanbod waarbij zorgzwaarte en -urgentie mee opgenomen zijn in het model.

Het platform werd gelanceerd in juli 2021 in Vlaanderen en is nu klaar om haar diensten uit te rollen over heel België.

ClickCare heeft een ambitieus groeitraject op de planning staan waarbij het bedrijf hét online platform wil worden voor freelance zorgverleners in binnen én buitenland.

Met 130 nieuwe gebruikers per maand, hielp het bedrijf op 9 maanden tijd al 1200 freelance zorgverleners aan eerlijke jobs.

ClickCare werd recent geselecteerd door de accelerators startit@KBC en imec.istart, deze laatste investeerde samen met Blue Health Innovation Fund tevens in de beloftevolle start-up.

Het bedrijf werkt ondertussen samen met verschillende zorginstellingen waaronder grote koepels van woonzorgcentra, evenementenbureaus, psychiatrische centra, huisartsenpraktijken, thuisverplegingspraktijken etc.

Met de zomervakantie in aantocht, kunnen vaste zorgverleners gerust op vakantie vertrekken en worden deze shiften in geen tijd ingevuld. Ook studenten verpleegkunde kunnen makkelijk met ClickCare aan de slag onder het aantrekkelijke student zelfstandige statuut om een mooie cent bij te verdienen en ervaring op te doen in de sector.

"Ik ben al een aantal maanden ingeschreven als student zelfstandige bij ClickCare.  ClickCare maakt het voor mij mogelijk om te werken waar en wanneer ik wil, dit in combinatie met mijn studies. Doordat alles geregeld wordt, ook de facturatie, kan ik zonder zorgen werken aan goede uurtarieven (en studeren)" Bo de Baere, vierdejaars student verpleegkunde.

Foto : Founders Julie Rogiers links (master gezondheidswetenschappen) en Hanna Goemans rechts, (verpleegkundige en master gezondheidswetenschappen)/N.