Vanaf 1 april kunnen alle houders van een gemeentelijke vrijetijdspas in de provincie Antwerpen genieten van korting in 9 provinciale instellingen. In totaal gaat het om 16.844 pashouders uit 15 verschillende gemeenten uit de provincie Antwerpen (Herentals, Geel, Olen, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herselt, Lier, Malle, Mechelen, Turnhout, Beerse, Oud-Turnhout, Vosselaar, Willebroek en Zwijndrecht).

Het initiatief werd dinsdagmiddag gelanceerd door gedeputeerde Peter Bellens in samenwerking met vzw De Fakkel in de Dorpel, een laagdrempelig ontmoetingshuis voor mensen in armoede in Herentals.

Peter Bellens (CD&V) : 'De pashouders kunnen naast het aanbod in hun eigen gemeente voortaan ook aan een verminderd tarief toegang krijgen in het provinciaal recreatiedomein het Zilvermeer, het Modemuseum, provinciaal sport- en recreatiecentrum de Nekker, het Fotomuseum, de Koningin Fabiolazaal, de Arenbergschouwburg, Kasteel d’Ursel, het Arboretum Kalmthout en op termijn ook het Zilvermuseum. In provinciaal cultuurhuis de Warande en in de Arenberg kunnen houders van de vrijetijdspas zelfs voor de helft van de prijs een voorstelling bijwonen.

Ook voor de 8.036 houders van de voordelenpas van de Stad Antwerpen (A-kaart) is er korting voorzien in de provinciale instellingen gelegen in de stad Antwerpen.'  Johan Temmerman / Nnieuws.