Over enkele dagen gaat Peter Mertens aan de slag als kabinetschef bij gouverneur Cathy Berx. Van de vele kandidaten die reageerden op de vacature die in maart werd uitgeschreven, kwam hij als beste kandidaat naar voren. Gouverneur Cathy Berx is bijzonder verheugd dat Peter Mertens haar team komt versterken.

Na een opleiding in Politieke en Sociale Wetenschappen, legde Peter Mertens zich toe op het vakgebied van communicatie. Met 18 jaar dienst bij het Nationaal Crisiscentrum als woordvoerder en directeur communicatie heeft hij heel wat relevante ervaring.

Zowel samenwerken met verschillende overheden in eigen land en onze buurlanden als netwerking en overleg zijn hem erg vertrouwd. Binnen het Nationaal Crisiscentrum kreeg hij de kans om de dienst communicatie uit te bouwen, en kan hij terugblikken op heel wat mooie realisaties en vernieuwende initiatieven, zoals het verwittigingssysteem BE-Alert en de oprichting van Team D5 ter ondersteuning van overheden in de informatie aan de bevolking bij noodsituaties.

Voor Peter Mertens, afkomstig uit Puurs, zijn onze provincie en de gouverneur geen onbekende. Zo droegen hij en zijn team al meermaals bij aan de crisiscommunicatie van gemeenten en van de gouverneur.

Peter Mertens: "Graag zet ik me verder in voor de dienstverlening aan de burger, in een functie waar ik mee richting kan geven aan de dynamiek van de organisatie. Om mee te werken aan oplossingen. Om de gouverneur te ondersteunen in haar opdrachten, samen met een geolied team."

Gouverneur Cathy Berx: "De voorbije jaren heb ik Peter Mertens leren kennen als een buitengewoon toegewijde en professionele steunpilaar van het Nationaal Crisiscentrum. Als teamspeler met een scherpe geest en veel ervaring is hij de juiste persoon om mijn kabinet voortaan te leiden.

Tegelijk dank ik Sara Claes meest hartelijk voor de uitstekende wijze waarop zij als kabinetschef a.i. het kabinet rechthield in zeer uitdagende tijden".