Veel senioren blijven voor hun gezondheid actief sporten, zo ook in Neteland. Toch wel een speciale dag deze week. René Belmans uit Herentals werd 69 jaar oud. Iets speciaal? Neen, er zijn elke dag mensen die 69 jaar oud worden, die jarig zijn, maar...

René en 2 van zijn beste vrienden, die als kleine groep van een 18-tal lopers (zowel heren als dames) als onderdeel van AC Herentals veel samen gaan joggen, en die al vroeger in het jaar jarig waren, zijn nu samen 200 jaar oud.

Peter Van Grieken werd op 10 mei ook 69 jaar oud en Marc Prinsen werd er op 25 april 62. Samen met René Belmans dus 200 jaar oud.

Peter Van Grieken, 21 jaar ononderbroken voorzitter van de Herentalse sportraad geweest, en in een "vorig leven" ook een goede badmintonspeler, is ook één van de bezielers van het loopnetwerk dat plechtig geopend werd op 6 juni dit jaar. Hij behaalde z'n diploma "Start To Run 5 km" op 61-jarige leeftijd.

Peter Van Grieken legt uit : 'We lopen 3 x per week, maandagavond om 19u,  donderdagavond om 19.30u en zaterdagvoormiddag om 9.30.  Maandag en donderdag in het seizoen trainen we op de atletiekpiste van Sport Vlaanderen, buiten het seizoen is het een jogging in de omgeving van Sport Vlaanderen.

Zaterdag lopen we samen met iedereen die graag met hen meeloopt, ze vertrekken dan van op TC Ter Heyde.  Verschillende van onze leden nemen deel aan evenementen, vaak onder de naam heRUNtals.  Zo nemen we deel op zaterdag 27 augustus aan de Neteland Natuurloop en staat de Kom op tegen Kanker Natuurloop in de Floreal in Lichtaart van 4 september ook op het programma.

Doorheen het ganse jaar zijn er joggers die deelnemen aan evenementen zoals, Antwerp 10-miles, Urban Trails, Natuurlopen, The Classic, ....

Voor de geïnteresseerden, op maandag 19 september start op de atletiekpiste van Sport Vlaanderen een nieuwe reeks "Start To Run". Op 12 weken leer je 5km aan een stuk te lopen. Kom gerust eens kijken om 19u aan de atletiekpiste', besluit Van Grieken.  

Op de foto boven : Peter Van Grieken, Marc Prinsen en René Belmans samen 200 jaar jong...   Red. en foto's Johan Temmerman/NNieuws.