U bent hier

Peter Verpoorten houdt emotionele toespraak en zamelt warme kledij in

Herentals
22.01.2016 - 07.49u
Door: Peter Caers

Groen-raadslid Peter Verpoorten hield zondag op de nieuwjaarsreceptie van Groen een opgemerkte nieuwjaarstoespraak. Waar iedereen verwacht had dat hij het werk van de meerderheid in de gemeenteraad van Herentals zou evalueren, draaide anders uit.

Peter Verpoorten vertelde het oorlogsverhaal van zijn grootouders en hoe die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de vlucht gingen. Hij legde een treffend verband met de huidige asielcrisis.

Warme kledij

En Peter Verpoorten en zijn vrouw Bieke Verhaegen voegen de daad bij het woord. Ze zagen hoe de asielzoekers op De Brink nog altijd rondlopen in zomerkledij en het zichtbaar koud hadden. Ook bij Fedasil waren ze blijkbaar verrast door de recente winterprik. Fedasil had eerst immers afgeraden om kledij naar De Brink te brengen. Nu is dat toch nodig. Daarom zijn Peter en Bieke een inzamelactie gestart voor warme winterkledij. Tussen de asielzoekers op de Brink zitten moeders met kindjes tussen 2  en 6 jaar oud. Peter en Bieke hebben kinderen van die leeftijd. Daarom dat de wintersituatie hen zo raakt.

Eind volgende week verhuizen de asielzoekers naar een nieuwe opvanglocatie (De Residentie in Lichtaart?). De warme kledij is welkom maar ook valiezen en rugzakken, zodat de asielzoekers niet met plastic zakjes moeten zeulen. De kledij en valiezen worden aan Fedasil overgemaakt die de kledij en valiezen verdeeld.

Wie wil helpen kan dat via Bieke Verhaegen,tel. 0477-34 58 24 of biekeverhaegen@yahoo.com.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto