U bent hier

Petitie voor behoud Brasschaats Gunfire Museum haalt al snel meer dan 2.000 handtekeningen

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
06.04.2021 - 10.53u
Door: Mark Jaspers

Op 3 dagen tijd hebben al meer dan 2.000 mensen een petitie ondertekend om het Gunfire Museum in Brasschaat te houden. Vorige maand raakte bekend dat het museum zou verhuizen naar Ieper, omdat de loodsen waarin de collectie staat dringend onderhoud vereisen.

De vrijwilligers in het museum laten dat niet zomaar gebeuren. "We willen het grootste gedeelte van de collectie kunnen behouden op deze locatie. Met de petitie hopen we dat te verwezenlijken", vertelt initiatiefnemer Harry Praet.

Het Gunfire Museum in Brasschaat bevindt zich in enkele loodsen aan het militair vliegveld in Brasschaat. Al een aantal jaren werken er een 40-tal vrijwilligers aan het behoud en de restauratie van stukken uit de collectie, die ze niet graag zien verdwijnen naar Ieper. 

"Er staan hier ongeveer 350 stukken verspreid, waaronder een aantal unieke stukken. Onze vrijwilligers hebben er jarenlang veel bloed, zweet en tranen in geïnvesteerd. Wij hopen een deel van de wapens hier te houden als herinnering en eerbetoon aan het verleden van onze Belgische troepen", legt initiatiefnemer Harry Praet uit. 

Petitie gelanceerd

Vrijdag stuurden de vrijwilligers een petitie de wereld in om het museum in Brasschaat te behouden. Op zo'n 3 dagen tijd heeft die petitie al meer dan 2.000 handtekeningen verzameld.

"En volgens mij zullen er nog duizenden handtekeningen bijkomen", vertelt Praet vastberaden. "Wij hopen zo dat zowel de directie als de minister van Defensie in deze site blijven investeren." (VRTNWS)

Wie de petitie wil ondertekenen :

https://petitie.be/petitions/behoud-van-gunfire-museum-in-brasschaat?locale=en 


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto