PFL, uit Beerse, is het eerste bedrijf dat genomineerd is voor de Prijs Ondernemen 2020 van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Ze zullen de Voka Lokaal-afdeling Midden Kempen vertegenwoordigen.

PFL zorgt voor de audiovisuele ondersteuning bij events. In totaal zullen 9 bedrijven meedingen naar de Prijs Ondernemen, die op 17 september wordt uitgereikt. Zaakvoerder Dominic De Gruyter, en zoon Sam, werden door Voka verrast in hun eigen bedrijf.

"Dit is een échte opsteker. Want onze sector is hard getroffen."

Het bedrijf werd verkozen door de bestuursleden van Voka Lokaal Midden Kempen.
Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen zet de hele maand juni in het teken van de Prijs Ondernemen.

En wil, zeker in deze periode, de sterkte en veerkracht van haar ondernemingen in de regio Mechelen en Kempen in de verf zetten.

De komende vier weken zullen we negen awards uitreiken. Eén in elke Voka Lokaal-afdeling. De bestuurders van zo'n afdeling, die vaak zelf uit het bedrijfsleven komen, hebben de winnaar in hun regio gekozen.

Voor Midden Kempen gaat de award naar PFL. De award werd overhandigd door Koen Van den Brande, voorzitter van de afdeling.

PFL is meteen ook genomineerd voor dé Prijs Ondernemen. Die maakt Voka op 17 september bekend.

"Wow! Hier word ik heel gelukkig van. En ook heel nederig", zegt Dominic De Gruyter, zaakvoerder van PFL. "Dit is een eresaluut voor mijn team dat al 20 jaar lang dag in dag uit klaar staat en zo PFL heeft laten groeien tot de groep die we vandaag zijn."

PFL uit Beerse bestaat al meer dan 20 jaar. Het is zelfs uitgegroeid tot een echte groep. Naast PFL, maken ook Abbit (internationale marktleider virtuele events), Wimec (meeting- en eventlocatie in de gebouwen van Wurth in Turnhout) en Gr8t (creatie van thematische belevingen voor organisatoren van events) er nu deel van uit. In augustus gaat de eerste buitenlandse vestiging open, in Barcelona.

"Het zal je niet verbazen dat de laatste maanden heel uitdagend waren. Onze sector is heel erg getroffen door corona. Sinds de lockdown tellen we voor meer dan 1 miljoen euro annuleringen. 21 van de 45 medewerkers zitten op dit moment in tijdelijke werkloosheid.

Mijn grootste zorg was dan ook dat mijn team uiteen zou vallen door corona. Dat is gelukkig niet gebeurd. We hebben onze jarenlange ervaring met virtuele meetings snel kunnen valoriseren. En ondanks de crisis zijn we blijven investeren.

Zo hebben we een school opgericht voor onze medewerkers, doen we overnames, investeren we in marketing en hebben we ons volledige magazijn gedigitaliseerd. Wij zullen sterker uit deze crisis komen."

Tot kwart meer opdrachten

"We vinden het als Voka-Kamer heel belangrijk dat we de komende weken onze bedrijven in de kijker kunnen zetten. Zeker in deze periode", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

"Het geeft de winnaars ook exposure. In de voorgaande jaren hebben sommige bedrijven, na het winnen van de Prijs Ondernemen, tot een kwart meer opdrachten gekregen. Als we het ondernemerschap op deze manier een boost kunnen geven, doet dat extra veel deugd."

Vanaf vandaag - dinsdag 2 juni - maakt Voka via de social media-kanalen en de eigen website elke dinsdag en donderdag een Voka Lokaal-winnaar bekend. En dat de hele maand juni lang.

Vanaf 1 juli 2020 kan iedereen dan zijn stem uitbrengen op de Voka-website: https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 17 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2020 wordt."