Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pglas uit Tielen bekroond met 2 nominaties voor Gouden Baksteen

PGlas Tielen

Pglas is zo fier als een gieter. De glasplaatser is – als enige Kempense firma – genomineerd voor de Gouden Baksteen, de prestigieuze award van Bouwunie. En dat voor maar liefst twee categorieën: werkgever én digitale onderneming van het jaar.

“Een beloning voor al onze medewerkers. Zij zijn het kapitaal van ons bedrijf”, zegt gedreven zaakvoerster Ruth Renders.

Op vrijdag 10 februari maken presentatoren Ruben Van Gucht en Eline De Munck de winnaars bekend van de vijf verschillende categorieën van de Gouden Baksteen, het gala-event voor de Vlaamse bouwsector. In de categorieën Werkgever en Digitale onderneming schittert Pglas uit Tielen. Door de jaren heen is de glasplaatser uitgegroeid tot een prominente speler op de markt van interieurglas en outdoor-glasprojecten. Het resultaat van de passie voor het vak en de plezante gedrevenheid van bedrijfsleiders Peter Van Bouwel en Ruth Renders.

“We zijn supertrots en blij met de nominaties”, straalt Ruth. “Niet alleen Peter en ik, maar al onze mensen. Ons team is de belangrijkste bouwsteen van Pglas. Zij zorgen ermee voor dat we van onze klanten ambassadeurs maken. Elke werknemer is een stukje Pglas.”

Oog voor talent

De nominatie voor Baksteen voor Werkgever reflecteert mooi de inspanningen van de bedrijfsleiders en het ganse team van de voorbije jaren. “Dat al onze mensen zich goed voelen bij Pglas, daar ga ik elke dag voluit voor. Wat je goed kan, doe je ook goed én graag. Vanuit dat idee vertrekken we om te bouwen aan een geolied team, met onderling respect voor elk talent. Want we hebben elkaars talenten nodig om goed werk te leveren en onze klanten content te maken”, vertelt Ruth. “Zo kan je medewerkers verantwoordelijkheid geven over iets dat prima in hun kraam past. Toegegeven, dat gaat met vallen en opstaan. Maar niets zo fijn als een medewerker die in zijn job voldoening vindt. Dat zijn extraatjes die je als bedrijf uitstraalt en sterker maakt.”

Pionier in offertetool

Tegelijk maakt Pglas kans op Baksteen voor Digitale onderneming. Als kleine onderneming met 15 man sterk kijkt de glasplaatser ook digitaal op een serieuze manier naar de toekomst. Zo waagde Pglas – als eerste in de Vlaamse interieurglassector – de sprong naar een online offerte-tool. Op de website kunnen mensen met interesse in een glazen douchewand of steellook deur in hun interieur makkelijk zelf de prijs berekenen.

Ook intern investeert Pglas in op maat gemaakte software om het werkingsproces te automatiseren en meer structuur te brengen in data. “Een technologische investering die past in onze ambitie om plezanter te werken. Ook dromen we alvast van een digitale opmeting door onze plaatsers”, knipoogt Ruth.

15 jaar

Deze twee nominaties zijn de kers op de taart van het jubileum van 15 jaar Pglas.

Een knap ondernemersverhaal. Het geheim van Peter en Ruth? “Als ondernemer kan je niet alles zelf doen. We hebben geleerd om mensen vertrouwen te geven. Wat een ander doet is ook goed, misschien zelfs beter. En fouten maken mag als er nadien effectief iets mee gedaan wordt. Zo creëer je wederzijds respect. Loyaliteit en een duurzame relatie met je werknemers.”

Stemmen

Stemmen op Pglas kan tot dinsdagmiddag 31 januari via https://www.degoudenbaksteen.be/stemmen

 

 

 

PGlas Tielen

Deel dit artikel