Nagelnieuwe wielertoeristenploeg 'De Punchers' kreeg bij café Den Druyts een feestelijke bevalling.  Een 'Puncher' is een wegrenner die snel en krachtig korte hellingen kan opsprinten (Wiki).

Je kan je geen idealer stam-locatie inbeelden voor een wielerteam bestaande uit alleen maar sympathieke én bekende ondernemers en vrije-beroepers : in de schaduw van het standbeeld van wielerkeizer Rik Van Looy op de Grote Markt.

Lokale advocaat Philip Somers (Aglo's/Benijts-Somers) krijgt de zware taak van secretaris van vzw De Punchers.  Advocaat-curator Kristof Benijts (zoon van Paul) gaat als penningmeester de clubfinancien een excellente koers laten varen.

Philip Somers : 'De Punchers verkennen vanaf 2 april 's lands wegen.  We zijn nu met 35 leden, maar dat kunnen er nog meer worden.  Het is vandaag niet de bedoeling om extra leden te werven.  We gaan eerst alles uittesten met oefenritten.

Het idee voor de oprichting van ons punch-team ontstond vorig jaar, na het afsluitingsfeestje van de 4-daagse Ronde van België voor wielertoeristen. Na dat slotfeest in Hotel De Karmel Herentals zijn we nog efkes licht doorgezakt.  Je weet hoe dat gaat. Bij onze groep wielervrienden borrelden de voorstellen over voor de oprichting van een krachtig punch-team.

Bedoeling is vooral veel fun te maken, maar we willen ook dé club van Herentals worden, onder het goedkeurend oog van Rik Van Looy.

Een puncher is in wielertermen iemand die snel een gat kan dichtrijden.

Ons clubembleem is een vuist.  Zo kunnen we vlot op de weg rijden, in plaats van op het fietspad. Dat scheelt een heel stuk qua veiligheid en praktische organisatie.

De eerste ritjes rond de Herentalse kerktoren zijn amper 45 kilometer lang, maar ze worden geleidelijk opgedreven naar 70 kilometer en meer. Yves Chung, bekend van het tv-programma Stukken van Mensen, zorgt voor parcourskennis en de nodige varianten in de wekelijkse ritten.

Een eerste échte uitdaging wordt onze deelname aan de Olivia Classic 2022 op zondag 19 juni', besluit Philip Somers.

BH's en BN's binnen De Punchers

Onder de BH's (Bekende Herentalsenaren) en BN's (Bekende Netelanders) ontdek je bij De Punchers o.a. Eddy Hendrickx (H-Estate, Olivia Fund), Koen Dauwen (DAST Aannemingen & Projectontwikkeling),  Wim Heylen (Heylen Group), Patrik De Cat (DECA), Filip Verbruggen (AP/ART Architecten), Marc Helsen (GVA), Patrick Engelen (Innotec) en Mario Vleugels (Agora Culinair). 

Foto Marc Helsen (GVA).