Na het feestjaar n.a.v. het gouden jubileum van AC Herentals is het bij de atletiekclub 'business as usual'. Op 1 mei is er de beschermde prijzenmeeting. Philippe Milanov en Sofie Van Accom tekenen al zeker present.

Tony Willaert, voorzitter AC Herentals: "ook in 2017 organiseert onze club op 1 mei topatletiek in Herentals. De meesten kennen deze wedstrijden als 'de prijzenmeeting' of 'de B(eschermde)-meeting'. Vanaf deze editie, de elfde al, spreken we echter van 'Athletics Classic meeting'. Met deze nieuwe benaming komen we samen naar buiten met andere traditie-organisatoren zoals Lier, Duffel en Mol.uwe benaming komen we samen naar buiten met andere traditie-organisatoren zoals Lier, Duffel en Mol.


De naam verandert dus, maar de formule blijft dezelfde: een hoop atleten die met veel goesting aan hun zomerseizoen beginnen meteen sterke wedstrijden aanbieden. Dit levert sowieso een hele boel persoonlijke records op, meestal ook enkele limieten voor internationale jeugdkampioenschappen en af en toe een Belgisch record. Atleten komen graag naar deze meeting, omdat ze er gegarandeerd tegenstand hebben en vanwege de vlekkeloze organisatie ("hoeveel zitten ze achter op schema?" moet je je op 1 mei niet afvragen).

2016 was een jubileumeditie (10e meeting in het 50e levensjaar van de club) en een topeditie. We pakten uit met de aanwezigheid van Philip Milanov (die zijn toenmalige Belgisch record tot op twee centimeter benaderde) en Hans Van Alphen. Het verdere verloop van het seizoen zou aantonen dat we even goed met Renée Eykens hadden kunnen uitpakken. De toeschouwers zagen met Milanov en Eykens een finalist en een halve finaliste van de Spelen in Rio in actie. Daarnaast braken Justine Tinck (scholier – 3000m) en Matthias Quintelier (junior – kogel) een Belgisch record.

Trainer Sofie Van Accom overleden

Ook dit jaar heeft Philip Milanov reeds zijn deelname aan kogelstoten en discuswerpen aangekondigd.Onze eigen ACHL-atlete, Sofie Van Accom, 2° op het BK Cross, en meervoudig Belgisch kampioene 1500m, treedt aan op de 3000, maar dient wel het verlies te verwerken van haar en onze trainer Fons Wuyts, die vandaag (17/4) overleed.

Atleten kunnen nog inschrijven tot 25/4; enkele dagen erna komen de definitieve deelnemerslijsten online. De inschrijvingen lopen trouwens als een trein.

of onze website http://www.acherentals.be/paginas/pmhome.php

Athletic Classic Herentals

www.acherentals.be

Athletic Classic Herentals 11e Optifisk 1 mei Athletics Classic Meeting Datum: Maandag 1 mei 2017 Aanvang: - Jeugd 13u00 - Voorprogramma 15u30

Athletic Classic Herentals

www.acherentals.be

Athletic Classic Herentals 11e Optifisk 1 mei Athletics Classic Meeting Datum: Maandag 1 mei 2017 Aanvang: - Jeugd 13u00 - Voorprogramma 15u30

Met sportieve groeten,

Tony Willaert, voorzitter AC Herentals

015 24 33 24

0474 91 53 98