Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pidpa Heist-op-den-Berg kiest voor Kaliber Herentals bij onderhoud waterhydranten

Kaliber

Al sinds eind 2022 doet de provinciale drinkwatermaatschappij Pidpa beroep op Kaliber voor de nauwgezette controle en het onderhoud van alle waterhydranten in Heist-op-den-Berg. Sales manager Dirk Mertens legt uit.

 

 

Wat zijn waterhydranten precies?

Dirk Mertens: "Waterhydranten zijn kranen die bluswater leveren aan de brandweer. Het is voor de veiligheid van alle inwoners cruciaal om deze regelmatig te controleren en te onderhouden. En dat nemen wij met Kaliber sinds kort voor onze rekening."

 

Hoe ziet de samenwerking tussen Kaliber en Pidpa eruit?

"Mertens: In een cyclus van 2 jaar controleren we minstens 1 keer de vindbaarheid, toegankelijkheid en werking van de brandkranen in Heist-op-den-Berg. Zijn er defecten? Dan worden die indien mogelijk onmiddellijk hersteld. Ook de signalisatie wordt nagekeken en eventueel aangepast.

Onze medewerkers hebben voor deze lokale dienstverlening een speciale opleiding bij Pidpa gevolgd. Die omvatte zowel het nazicht als de herstelling van alle waterhydranten.

 

Waarom kiest Pidpa voor een maatwerkbedrijf als Kaliber?

Mertens: de controle van waterhydranten gebeurde voorheen door gemeentearbeiders en brandweereenheden. Omdat zij deze taak er nog moeilijk bij krijgen, besteden ze dit liever uit aan een betrouwbare partner.

Als maatwerkbedrijf zijn we gespecialiseerd in verschillende sectoren. Er zijn teams die in-house handwerk verrichten, maar we hebben ook een heleboel ploegen die dagelijks op een door de klant gekozen locatie de handen uit de mouwen steken. Bedrijven en gemeentes kunnen ons dus inschakelen voor allerhande logistieke taken.

Dat Pidpa en Heist-op-den-Berg voor ons kiezen als lokale partner is een hele eer. We zetten dan ook met plezier onze beste teams in voor deze belangrijke dienstverlening.

 

Wat omvat de controle van deze hydranten precies?

Mertens: In een eerste fase worden de hydranten gelokaliseerd en gebeurt er een analyse van de positionering: is de hydrant ondergronds of bovengronds geïnstalleerd? Sommige kranen liggen namelijk onder een reeks klinkers, anderen onder een ijzeren deksel of blauwe rubberen mat.

De nieuwste waterhydranten zijn bovengronds gepositioneerd en zijn felrood van kleur. Je kunt ze herkennen aan het plaatje met de letter ‘H’ op. Zowel deksels als matten en palen herstellen we indien beschadigd of versleten.

Daarnaast draait ons team de hydrant ter plekke kort even open met een specifieke sleutel. Dat doet de brandweer ook bij het blussen, dus we controleren of dit vlot gaat.

 

Hoe wordt er teruggekoppeld naar de gemeente?

Mertens: De gemeente krijgt van ons een up-to-date overzicht van de controles en statussen van de toestellen en bijhorende signalisatie. Die informatie zal via Geolink voor de brandweer en andere diensten toegankelijk zijn.

De grote voordelen

Een team van Kaliber voor in-house opdrachten

Wat de grote voordelen zijn van een enclavewerking met Kaliber? 

  • Je hebt altijd hetzelfde, enthousiaste team met een groot oog voor detail. 
  • Bij een zieke collega zorgen we zelf voor vervanging.
  • Er is steeds een begeleider aanwezig die als centraal aanspreekpunt fungeert. 
  • Onze teams gaan bij bedrijven aan de slag volgens hun werkwijze en procedures en krijgen daarom eerst een uitgebreide training. 
  • Je schakelt onze mensen eenvoudig in voor zowel korte als lange opdrachten."
  •  

 

Pidpa is 'Ambassadeur van het Jaar' van Groep Maatwerk

Eind 2023 werd Pidpa gekroond met deze knappe erkenning. "Dit is een bevestiging van onze toewijding aan sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid," zegt Eddy Troosters, CEO van Pidpa. "Onze samenwerking met maatwerkbedrijven in Vlaanderen toont onze inzet voor inclusief en verantwoordelijk zakendoen."

Herenthoutseweg 136, Herentals, België

Kaliber

Deel dit artikel