Piet Huysentruyt is dit weekend te zien op de Franse televisie FR3. Hij heeft in zijn Zuid-Franse restaurant visite gekregen van een ploeg van "Goûtez-Voir". In dat populaire programma van France 3 bezoekt presentatrice Odile Mattei sterrenchefs en hun leveranciers.

Likoké, het restaurant van Huysentruyt in Les Vans, heeft onlangs een Michelinster gekregen, wat de chef al een pak meer bezoekers heeft opgeleverd. Het zouden er nog meer kunnen worden na de uitzending van "Goûter-Voir". Het programma wordt zondag uitgezonden in de departementen Rhône-Alpes, Alpes en Auvergne.

"Ik ken de waarde van zo’n reportage op de Franse televisie", zegt Piet Huysentruyt. "Ik schat dit zeer hoog in, we spreken hier over een gebied dat groter is dan België. Op deze manier gaan er nog meer Fransen wakker schieten."

In het programma neemt hij de presentatrice mee naar de wijngaarden en de kaasboerderij waar hij zijn producten haalt, en koken ze ook samen. "Piet Huysentruyt staat bekend om zijn temperament, we weten nu waarom", luidt het bij de zender.

France 3 wou in het najaar al op bezoek gaan in Likoké, maar het restaurant was toen gesloten. Intussen heeft het een Michelinster gekregen, waardoor het bezoek nog relevanter werd. (vrt en Marlies Verellen / Nnieuws.  Foto's archief Nnieuws : Piet Huysentruyt @ DOMO Herentals.