Na Eén-gezicht Evy Gruyaert stapt ook VTM-kok Piet Huysentruyt over naar Vier. Niet om daar ‘de SOS Piet’ uit te hangen, maar om een breed publiek aan te spreken met een nieuwe versie van zichzelf. In zijn nieuwe restaurant in het Zuid-Franse Les Vans : daar maakt Piet Huysentruyt (50) vandaag bekend dat hij na bijna twintig jaar weggaat bij VTM. Piet gaat aan de slag bij Vier, de zender die in september van vorig jaar in de plaats kwam van VT4.

Het zal nog even duren voor we Piet op Vier zien koken: hij zal pas vanaf 2014 op de zender van Wouter Vandenhaute te zien zijn. Piet wil zich de komende tijd uitsluitend op zijn nieuwe restaurant Likoké gooien, waar hij zeker de eerste drie maanden elke dag in de keuken zal staan. Piet heeft maar één doel: zo snel mogelijk een Michelinster krijgen en eindelijk erkend worden als topchef.

De nieuwe Piet

Het is ook die nieuwe Piet die we op Vier te zien zullen krijgen, want met zijn vertrek bij VTM wordt ook de oude Piet begraven. Piet Huysentruyt maakte bijna twintig jaar lang het mooie weer bij VTM met kookprogramma’s als Lekker Thuis – herinner u zijn een-tweetjes met Mimi Smith – De Perfecte Keuken en uiteraard SOS Piet.

Foto : Piet Huysentruyt recent nog in Herentals bij DOMO te gast samen met o.a. Luc De Voeght / Nnieuws.