Vandaag verschijnt The Square of Revenge (Het vierkant van de wraak), het eerste boek van Vlaanderens bekendste thrillerauteur Pieter Aspe in de V.S. De Amerikaanse uitgevers Pegasus Books & Open Road Media zijn vastbesloten om van de reeks een groot succes te maken.

Pegasus Books brengt de geprinte exemplaren op de markt. 

“Pegasus is ongelofelijk blij om deze internationale bestsellerreeks naar het Amerikaanse lezerspubliek te brengen ,” zegt Claiborne Hancock, uitgever van Pegasus Books. “De Commissaris Van In reeks wordt een belangrijk deel van ons fonds ‘Pegasus Thrillers’.”

Open Road Media publiceert dezelfde titels als E-book. Vorig jaar kwam Open Road Media naar Brugge om promotiefilmpjes op te nemen. 

“Het buitengewone aan Pieter Aspe ‘s werk is dat zijn hoofdpersonage ruwe kantjes heeft. Hij drinkt te veel, rookt te veel en hij kan niet met vrouwen omgaan. Op één of andere manier hebben we dat allemaal in ons zitten. [...] Zijn verhalen zijn fantastisch maar zijn personages blijven je je hele leven bij.” zegt Luke Parker Bowles, Executive Vice President van Open Road Media.

De Engelse audio-rechten van de boeken zijn al verkocht aan Audible. Het tweede boek The Midas Murders wordt gelanceerd in november.

Pieter Aspe zal op 4 juni 2013 om 14u00 stipt het eerste exemplaar van The Square of Revenge overhandigen aan de Canadese ambassadeur Z.E. dhr. Denis Roberts, die op officieel bezoek is in ons land en die alvast een grote fan blijkt te zijn.

Bron : Showbizzsite.be