U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) 2e in Challenge Davos (CH) - op 1 seconde van overwinning

Herentals | Vlaanderen
17.09.2017 - 15.50u
Door: Herman Gezelle

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) stond vandaag aan de start van de Challenge Davos (Zwitserland), een triatlon over de halve afstand die door de zware weersomstandigheden ingekort werd tot een duatlon.

Een week geleden werd Pieter nog 10e op het WK Ironman 70.3 in Chattanooga, maar met een voorlopige derde plaats in de Challenge ranking wilde Pieter toch de verplaatsing maken om de nodige punten te sprokkelen.

De atleten moesten in plaats van de geplande halve triatlon enkel eenmaal de fluellapas opfietsen + een halve marathon lopen.

Pieter kwam als derde boven op een kleine minuut achterstand van Thomas Steger, onlangs nog de winnaar van de Challenge Walchsee en net achter de Zwitserse topper Sven Riederer. De afdaling werd door het slechte weer geneutraliseerd.

De atleten kregen 35 minuten tijd om de afdaling te maken en aan het lopen te beginnen. Hierdoor werd er ook tactisch nagedacht en begonnen sommige atleten vroeger of net later aan de afsluitende halve marathon.

Tijdens de afsluitende halve marathon kon Pieter meteen een goed tempo lopen, maar tijdens het lopen kon niet meteen afgeleid worden wie op welke plaats liep. Pas aan de finish werd duidelijk welke atleten op het podium gingen staan. Uiteindelijk bleek Pieter 1 seconde tekort te komen voor de overwinning.

Winst ging naar Thomas Steger (meervoudig Challenge winnaar) en de derde plek naar David Bishop. Sven Riederer kwam net tekort voor het podium en Mark Buckingham op het laatste WK duatlon in Canada nog bronzen medaillewinnaar vervolledigde de top 5.

Pieter: "Een week na Chattanooga wist ik dat ik niet teveel mocht verwachten. Zeker ook omdat de wedstrijd ook nog eens op hoogte plaatsvond en ik dit nog nooit had gedaan. Jammer ook dat het zwemmen werd afgelast want als de sterkere zwemmer van dit deelnemersveld viel er wel meteen een troef weg. Het fietsen verliep niet super, maar ik kon wel als derde bovenkomen.

Eenmaal aan het lopen had ik wel vrij meteen een goed tempo te pakken, maar doordat de atleten zelf konden kiezen wanneer te starten kon je pas aan de finish te weten komen wie de wedstrijd ging winnen. Vandaag bleek ik 1 seconde te traag wat wel jammer was aangezien ik uiteraard graag had gewonnen, maar met een tweede plek neem ik heel veel punten voor de ranking mee huiswaarts en blijf ik in de running voor de eindoverwinning.

Nu een weekje bekomen na de drukke weken en dan staan er nog 3 wedstrijden op de planning dit jaar met de Challenge Mallorca, Challenge Sardinië en in november normaal gezien nog de 70.3 Ironman van Bahrein waar ik mijn selectie voor het WK Ironman 70.3 - 2018 meteen wil bekrachtigen." (W. De Groef/ DOMO/ NNieuws)

imageMeer nieuws

Hof Ter Laken aangekocht

Hof Ter Laken aangekocht
Heist op den Berg 19.07.2018 - 21.32u

Vijandige sfeer op Alpe d'Huez: Froome krijgt tikken, Nibali komt ten val

Vijandige sfeer op Alpe d'Huez: Froome krijgt tikken, Nibali komt ten val
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 19.07.2018 - 18.59u

Pyromaan : 15e verdachte brand in Balen

Pyromaan : 15e verdachte brand in Balen
Kempen regio 19.07.2018 - 18.58u

Russia18 : spaaraktie WK voetbal

Herenthout 19.07.2018 - 17.01u

Kermiskoers in Grobbendonk op 8 augustus

Grobbendonk 19.07.2018 - 13.37u

Agent ontslagen na zelfgemaakte IS-dreigbrief

Agent ontslagen na zelfgemaakte IS-dreigbrief
Heist op den Berg 19.07.2018 - 10.13u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 19.07.2018 - 10.09u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto