Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) werd afgelopen weekend 2e op het Belgisch kampioenschap halve triatlon in Eupen.

7 weken geleden brak Pieter zijn heup nog tijdens de triatlon van Brugge waardoor dit resultaat dan ook buiten alle verwachtingen is. Normaal was een terugkeer in competitie pas voorzien voor ten vroegste september, maar na een snelle revalidatie (Pieter kon een week geleden terug lichtjes beginnen lopen) wilde Pieter absoluut zijn titel verdedigen.

Na het zwemonderdeel verliet Pieter het water met de kop van de wedstrijd. Eenmaal op de fiets wachtte hij eerst af om in de tweede van de vier af te leggen rondes het commando over te nemen. In de laatste ronde ging Pieter er alleen vandoor en kon hij met een voorsprong van 3 minuten aan het looponderdeel beginnen.

Na 7 kilometer lopen had Pieter zijn voorsprong vergroot, maar na de tweede ronde bleek dat Kenneth Vandendriessche en Tim Brydenbach aan het versnellen waren. Op kilometer 19 sloot Kenneth aan om op kilometer 20 dan een gaatje te slagen. Bij Pieter was de pijp toen uit en hij liep nog naar een tweede plaats. Brydenbach werd derde. De titel was zeer dichtbij, maar na 3 weken basistraining kon Pieter nog geen wonderen verwachten.

Pieter: "Tweede worden op een BK is nooit leuk, maar vandaag voelde het toch als een overwinning! De komende weken verwacht ik nog geen topresultaten, maar vanaf eind september zou ik graag terug de conditie van voor Brugge te pakken krijgen.

Een mooi najaar met enkele toonaangevende 70.3- en Challenge-wedstrijden is het hoofddoel en zie ik als realistisch. Tegen de 70.3 van Lanzarote verwacht ik mezelf terug in topvorm."