U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-Scott) 2e op officieuze WK halve triatlon na Kienle

Herentals | Internationaal | Vlaanderen
03.06.2019 - 23.58u
Door: Herman Gezelle

Pieter Heemeryck (DOMO-Scott) heeft gisteren in Slovakije net naast het goud gegrepen op The Championship, het officieuze WK halve triatlon. Onze landgenoot liep lang aan de leiding tijdens het afsluitende looponderdeel, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in triatlontopper Sebastian Kienle.

"Ik heb geprobeerd, maar hij was gewoon te sterk."

Pieter Heemeryck verkeerde de laatste weken in bloedvorm. Zo had de 29-jarige triatleet de laatste 4 manches van het Challenge-circuit, de tegenhanger van het Ironman-circuit op de halve afstand (1,9km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen), op zijn naam geschreven.

Heemeryck zakte zondag dus als favoriet af naar Samorin in Slovakije voor The Championship, het officieuze wereldkampioenschap op die halve afstand. 

“Er is veel veranderd sinds profstatuut”

Heemeryck (DOMO-Scott) is sinds januari voltijds profatleet. Tot eind vorig jaar combineerde hij zijn sport met zijn werk. Een verandering die al heel wat vruchten heeft afgeworpen voor de 29-jarige triatleet. 

“Sinds ik prof ben kan ik veel meer rusten, veel meer trainen en ook vroeger afreizen naar wedstrijden waardoor ik frisser aan de start sta. Ik werk nu ook aan details waar ik het voordien niet deed. Ik volg nu mental coaching en ik doe zelfs aan pilates. Dat alles heeft me op korte termijn al sterk geholpen.”

“Binnen twee jaar meedoen in Hawaï”

Met een zilveren plak op het officieuze WK halve afstand en de leidersplaats in het Challenge-circuit is Heemeryck wereldtop in de halve triatlon. Heeft hij ook ambities op lange afstand?

“Ik heb al gezegd dat de Ironman van Hawaï de grote droom is. Dit jaar ga ik mijn eerste Ironman doen. Ik heb met mijn trainer ook gekozen om geen stappen over te slaan. Het is niet omdat ik voltijds prof ben dat ik mezelf nu voorbij moet hollen."

"Het doel is om volgend jaar in Hawaï aan de start te staan, maar nog een jaar wachten is misschien realistischer. We werken er alleszins voor.”

Eerst dan maar wereldkampioen worden op de halve afstand? “De traditie zegt dat je hier eerst tweemaal tweede moet worden om te kunnen winnen”, zegt Heemeryck met een knipoog. “Al gaan we toch proberen om volgend jaar op het hoogste schavot te staan.” (ph-pp)

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto