Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) werd vandaag 4e op het Europees Kampioenschap Ironman 70.3 in Elsinore. Heemeryck, 2 weken geleden nog 6e in Samorin, had zijn zinnen gezet op dit EK.

Na het zwemmen kwam Pieter als derde uit het water in het spoor van latere winnaar Michael Ralaert. Tijdens de 90 kilometer fietsen verloor Pieter een aantal plaatsen, maar tijdens de afsluitende halve marathon kon hij nog opschuiven naar plaats 4.

Reactie Pieter: "Voor een 4e plaats had ik uiteraard getekend, maar als ik zie dat ik maar een dikke minuut van het podium verwijderd ben, had ik op de fiets misschien toch andere keuzes moeten maken. Jammer genoeg had ik wat materiaalpech met een fietsschoen waarvan de sluiting na de wissel was afgebroken waardoor ik mijn schoen niet kon aansluiten. Fietsen met een losse schoen is niet zo aangenaam, maar gelukkig kon ik de schade beperken. Ik kon nog sterk opzetten in de afsluitende halve marathon, maar het podium zat er vandaag net niet in. Jammer, maar met een 4e plaats huiswaarts keren is uiteraard super en met dit resultaat zou de selectie voor het WK 70.3 nu zeker binnen moeten zijn!

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Michael Ralaert. Andi Boecherer, in Hawai nog 5e, werd tweede en Nills Frommhold vervolledigde het podium.