U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) 6e in Challenge Family - The Championship

Herentals | Vlaanderen
03.06.2017 - 19.55u
Door: Herman Gezelle

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) behaalde zaterdag een mooie 6e plaats in The Championship in Samorin. Met dit kampioenschap wil Challenge de grootste namen uit de triatlonwereld aan de start brengen. Pieter stond met vraagtekens aan de start na een lymfangitis te hebben opgelopen na de 70.3 Ironman van Mallorca waardoor hij tot daags voor deze wedstrijd antibiotica moest nemen.

Pieter kwam met een omvangrijke groep uit het water in achtervolging van snelste zwemmer Richard Varga. Tijdens het fietsonderdeel verloor hij een aantal plaatsen waardoor hij als 6e aan de afsluitende halve marathon kon beginnen.

Hij werd nog ingehaald door Richard Murray, maar door het wegvallen van Alistair Brownlee kon hij tevreden als 6e over de finish komen in dit deelnemersveld met verschillende wereldkampioenen.

Pieter: "Na de laatste 2 weken had ik getekend voor dit resultaat in een toch wel indrukwekkend deelnemersveld. Ook al liep het niet super tijdens de wedstrijd, kon ik er nog het beste van maken. De warmte maakte het extra zwaar, maar deze prestatie geeft me toch wel wat vertrouwen voor de komende races!"

De wedstrijd werd gewonnen door de Canadees Lionel Sanders. Voormalig wereldkampioen Hawaii Sebastian Kienle werd tweede en Michael Ralaert derde. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto