U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) komt net te kort in Ironman 70.3 Jönköping Zweden

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
09.07.2018 - 07.08u
Door: Mark Jaspers

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) werd 2e in de 70.3 Ironman in Jönköping. Na een fel bevochten strijd met de Duitser Florian Angert was een tweede plaats het verdict. De Nieuw-Zeelander Max Neumann vervolledigde het podium.

Na het zwemmen waren het reeds Angert en Heemeryck die een klein gaatje konden slaan op een omvangrijke groep. Eenmaal op de fiets reed Pieter meteen wat weg met het oog op de kleine klim na +/- 8km.

Na 15 kilometer kwam er echter een groep van 4 met daarin de Duitsers Angert en Frommhold terug. Na meerdere pogingen van zowel Angert als Heemeryck om de groep te doen breken konden beiden pas een beslissende kloof slaan rond kilometer 70. Samen kwamen ze dan ook de wisselzone in om aan de afsluitende halve marathon te beginnen.

Tijdens het looponderdeel pakte Heemeryck na de eerste ronde een 200-tal meter, maar rond kilometer 10 volgde er een dipje. Angert kwam terug tot bij Pieter waarna beide atleten samen de laatste van 3 te lopen rondes ingingen. Tot kilometer 18 bleven de atleten samen, maar na een beslissend aanval rond kilometer 18 moest Pieter de Duitser toch laten gaan.

Top drie :

1. Angert, Florian 03:50:51

2. Heemeryck, Pieter + 00:19

3. Neumann, Max +01:40

Winst was er dus voor Angert die het met 19 seconden voorsprong haalde op Heemeryck. Na een 4e plaats in de "Challenge the Championship Samorin", winst in de Challenge Geraardsbergen en nu een 2e plaats in de Ironman 70.3 van Jönköping toont Pieter wel constante resultaten.

De volgende wedstrijd waar Pieter zal starten zal de Challenge Praag eind juli zijn. Hoofddoel dit seizoen is het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika waar Pieter na zijn laatste resultaten resoluut voor een top-5 notering wil gaan.

Pieter:

"Voor een 2e plaats had ik vooraf zeker getekend, maar zonder dipje had het er misschien helemaal anders kunnen uitzien. Angert is echter een verdiende winnaar aangezien we elkaar tijdens het fietsen constant aflosten en dus met gelijke wapens aan het looponderdeel begonnen.

Na 7 kilometer dacht ik dat winst binnen was, maar een dipje niet veel later besliste jammer genoeg dat ik mijn mooie voorsprong die ik op dat moment had bijeen gelopen al snel kwijt was. Ik kon nog een aantal kilometer aanklampen, maar Angert toonde zich net wat sterker in de slotfase.

Na mijn winst in de Ironman 70.3 van Lanzarote is dit mijn 2e beste resultaat in een wedstrijd van het Ironman circuit dus op de goede weg zijn we zeker!" (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto